Artistik Bellek 5. sayı çıktı

Temmuz 14, 2015

Artistik Bellek 5. sayı çıktı

artistik-bellekArtistik Bellek Temmuz-Ağustos sayısında kapağına korku edebiyatının Amerikalı ustası Edgar Allan Poe’yu taşıdı.

Bu sayıda Emine Tülin Erinç, Darwin ve Doğal Seleksiyonun İnanmışçası isimli yazısında doğal seleksiyonu ‘inanç’ kavramı üzerinden değerlendirdi. Emek Erez, Reha Erdem’in Kosmos filmini ele aldığı yazısında filme farklı bir açıdan baktı. İrem Alten yaşamı yazarlığının önüne geçen Ağır Roman’ın yazarı Metin Kaçan’ı kaleme alırken, Metin Çalışkan ise bilimkurgunun önemli ismi Philip K. Dick ve romanlarını ele aldı. Babil Kulesi okumaktan okur olmaya giden yolu Okur’un İzleği başlıklı yazısında inceledi.

Merve Kırman, Selçuk Baran Öykü Ödülü sahibi genç öykücü Hakkı İnanç ile Bozuk ve Ateş Etme Silahsızım adlı kitapları üzerine sohbet etti.

Beş Soru Beş Yazar bölümünün ilk konukları Alper Beşe, Ayşegül Kocabıçak, Onur Çalı, Semrin Şahin ve Türker Ayyıldız oldu.

Şiirleriyle Kaan Koç, Cemal Erdem ve Aslan Kocaman; öyküleriyle Yaprak Anlı, Berk Cömert, Kadir Kurtak, O.K.G., Zeliha Gürel, Mesut Ateş, Mert Kara 5. sayıda yer aldılar.

Son sayfa alıntısının bu sayıdaki konuğu ise Bilge Karasu oldu.

edebiyathaber.net (14 Temmuz 2015)

 

Yorum yapın