Artistik Bellek 4. Sayı çıktı

Mayıs 18, 2015

Artistik Bellek 4. Sayı çıktı

artistik-bellekArtistik Bellek Mayıs-Haziran sayısında kapağına, 61. ölüm yıldönümü anısına Sait Faik Abasıyanık’ı taşıyor.

Bu sayıda edebiyatın yanı sıra, arkeoloji, sinema, tarih, sanat ve kültürel incelemelere daha fazla yer veren dergide, Azize Çetinsoy Sait Faik’in Kayıp Aranıyor romanı üzerine bir inceleme yazdı. Emek Erez, Güzellik ve Çirkinlik: Kime Göre Neye Göre? başlıklı yazısında güzellik ve çirkinlik kavramları üzerinde duruyor. Metin Çalışkan, No filmi hakkında yazarken, Merve Kırman, Amerikalı yazar Edita Morris’in hikâyelerini inceledi. Kemal Sevindik, ülkemizdeki yanlış arkeoloji algısı üzerine yazarken, Fatih Haktürk Sergüzeştname-i Esir-i Malta Üzerine başlıklı makalesini bizlerle paylaştı. Dilek Tutan, Türk Şamanizmi hakkında bilmediklerimize kapı aralıyor. Tülin Erinç, Kadim Hikâyelerden Bir Türlü Öğrenemediğimiz Gerçeklik Kavramı Üzerine yazısıyla, fantastik ve gerçeklik çizgisine değiniyor.

Derginin 4. sayısında İrem Alten, ressam Sinem Kaya ile resimleri ve yeni sergisi hakkında konuştu. Doğukan Demircioğlu ise öykücü Gül Ersoy ile sohbet etti.

Şiirleriyle Yasin Levent Doğan, Yaprak Anlı ve Aslan Kocaman; öyküleriyle Babil Kulesi, Berk Cömert, Sibel Yükler, Cemal Erdem katkıda bulundular.

Son sayfada Hermann Hesse’den Öldürmeyeceksin alıntısıyla Soma’da yaşanan faciaya gönderme yaparak okuyucunun karşısına çıkıyorlar.

İletişim: https://twitter.com/artistikbellek

edebiyathaber.net (18 Mayıs 2015)

Yorum yapın