Artık kitaplar da yıkanabilecek

Haziran 23, 2015

Artık kitaplar da yıkanabilecek

30049281Türkiye’nin ilk kitap yıkama makinesi “Book Shower” satışa sunuldu. Acar Group tarafından Güney Kore’den ithal edilen makine sayesinde kitap okuyucuları rahat nefes alacak.

Özellikle eski kitaplarda oluşan tozlanma ve diğer bakteri oluşumlarına karşı yüzde 100’e varan oranda temizlik sağlayan “Book Shower” adlı kitap yıkama makinesi piyasaya çıkar çıkmaz kitapçılardan ve kitap okuyucularından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Book Shower’ı Türkiye’ye getiren ABM Yayınevi Müdürü Ö. Çağla Acar, yeni ürünleriyle ilgili şunları söyledi: “Book Shower, kitabı makineye koyduktan sonra 1-2 dakika içinde sterilize edebiliyor. Tek bir tuşla yüzde 99.9 oranında temizlik sağlıyor. Hatta kitapların sadece kapaklarını değil, iç sayfalarını da yüzde 99.9 oranında temizleyebiliyor. Yetkili enstitüler tarafından yüzde 99.9 sterilizasyon gücü olduğu kanıtlandı. UV-C morötesi ışınım serisinin 253.7 nm morötesi ışınlarını kullanarak iç sayfalara kadar işliyor ve böylece detaylı bir sterilizasyon sağlıyor. Doğal bir aroma kullanarak sterilizasyon etkisini artırıyor. Kitabı temizlerken kâğıt ya da ıslak mendil kullanılmasına gerek kalmıyor. Kütüphaneciler ve okuyucular Book Shower’ı kolaylıkla kullanabilirler. Okumadan önce ya da sonra 1-2 dakika içinde kitaplarını sterilize edebilirler.”

Kaynak: Hürriyet (23 Haziran 2015)

Yorum yapın