Arthur Conan Doyle’un iki kitabı güzel bir edisyonla

Ekim 11, 2019

Arthur Conan Doyle’un iki kitabı güzel bir edisyonla

Arthur Conan Doyle’un Kızıl Dosya ve Dörtlerin İmzası adlı kitapları, Gülgün Bayata çevirisi ve Candan İşcan’ın kapak tasarımıyla Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kızıl Dosya

Dedektiflik ilminin ustası Sherlock Holmes ve onun sadık vakanüvisi John Watson’ı bir araya getiren polisiye roman tarihinin bu en meşhur karşılaşması Sir Arthur Conan Doyle‘ın Kızıl Dosya adlı kitabında yer alır. Kitap, okuyucuyu sadece Holmes efsanesinin büyülü dünyasına adım attırmakla kalmaz, onu aynı zamanda Londra’nın sisli, gaz lambalarıyla aydınlatılan sokaklarından alıp Utah’ın güneş altında kavrulan geniş ovalarına doğru heyecanlı bir yolculuğa çıkarır.

“Hayat renksiz bir yün yumağıysa, bazen o yumağın içinde kırmızı bir iplik belirir, bu, cinayetin sebep olduğu bir kırmızılıktır, bizim görevimiz de bu ipliği ortaya çıkarmak, diğerlerinden ayırmak ve her bir santimini incelemektir.”

Dörtlerin İmzası

Londra sokaklarını yoğun bir sis, Sherlock Holmes’u ise derin bir melankoli esir almıştır. Onu kapıldığı bu melankoli girdabından güzel ve endişeli bir genç kadının evine yaptığı ziyaret kurtaracaktır. On yıl önce babası aniden ortadan kaybolan Mary Morstan’a her sene aynı tarihte kimliği belirsiz bir kişi tarafından şahane bir inci gönderilmektedir ve bu kişi şimdi de bir mektup yazarak onunla buluşmak istediğini belirtmiştir. Holmes ve Watson bu buluşmada genç kadına eşlik edeceklerdir. Sonrasında yaşananlarsa; haksızlığa uğramış bir kadın, saklı bir Hint hazinesi, tahta bacaklı bir zorba, yardımsever bir köpek ve bir aşk hikâyesi… Hayatın durağanlığından sıkılmış olan Holmes’u bile, “Muhteşem değil mi?” diye haykırma noktasına getirecektir.

edebiyathaber.net (11 Ekim 2019)

Yorum yapın