Arter Araştırma Programı’nın yeni dönemi için başvurular başladı

Haziran 19, 2020

Arter Araştırma Programı’nın yeni dönemi için başvurular başladı

Arter Araştırma Programı’nın yeni dönemi için başvurular başladı.

Programın Ekim 2020–Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek ikinci dönemi için başvuruların, 19 Temmuz Pazar günü saat 18:00’e kadar e-posta ile [email protected] adresine gönderilmesi gerekiyor. Başvuru koşulları ve değerlendirme süreci hakkında ayrıntılı bilgiye arter.org.tr/arter-arastirma-programi adresinden ulaşılabiliyor.

Arter Araştırma Programı, çağdaş sanat alanında çalışan kültür üreticilerinin, çalışma alanlarına dair araştırma yöntemlerini, bakış açılarını ve ifade biçimlerini geliştirmelerine destek olmayı amaçlıyor.

Arter Araştırma Programı’nın  ikinci dönemi Ekim 2020–Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. Program, ortak bir müfredatın oluşturulması, değerlendirme toplantıları ve kişisel mentörlük üzerinden ilerleyerek, katılımcılar tarafından üretilecek bir yayınla tamamlanacak.

Süreç odaklı bir yapıya sahip olan program, 2019–2020’de gerçekleşen ilk döneminde davet edilen katılımcıların, program yürütücülerinin ve kurumdaki iştirakçilerin işbirliğinde oluşan deneyim ve önerilerle şekillendi. Programın, her yıl edinilen deneyimler ve katılımcılarının katkılarıyla evrilmeye devam etmesi planlanıyor.

Arter Araştırma Programı’na, çağdaş sanat alanında farklı pozisyonlarda (sanatçı, küratör, araştırmacı, eleştirmen vb.) üretenler veya çalışma alanı çağdaş sanatla kesişen farklı disiplinlerden kültür üreticileri; kendi araştırmasını yürütme ve yönlendirme tecrübesi olan; birlikte düşünmeyi bir araştırma aracı olarak benimseyen kişiler başvurabiliyor.

En az ikisi İstanbul dışından olmak üzere sekiz katılımcının yer alacağı Arter Araştırma Programı’na şehir dışından katılan iki kişi için Arter’in misafirhanesinde konaklama imkânı sağlanıyor.

edebiyathaber.net (19 Haziran 2020)

Yorum yapın