Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü başvuruları açıldı

Aralık 4, 2019

Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü başvuruları açıldı

Ölümünün 47. yıldönümünde Arkadaş  Z. Özger Şiir Ödülü’nün yirmi beşincisi veriliyor.

Bugüne kadar şiir kitabı yayımlanmamış şairlerin aday olabilecekleri Ödül için son başvuru tarihi  15 Mart 2020.

Adayların; kitap bütünlüğü taşıyan, basıma hazır şiirlerinden oluşturacakları, adres, telefon, email  ve özgeçmişlerini de içeren 6 adet dosyayı; Mayıs Yayınları’nın  Sakarya Cad. Özkanlar 35 Apt. A Blok, No: 36 / 20, Manavkuyu, Bayraklı – İzmir  adresindeki Ödül sekreterliğine, APS, kargo  ya da taahhütlü posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekiyor.

Mayıs Yayınları yetkilileri, Ödül alacak dosyayı 2020 yılı içinde, telif karşılığını ödeyerek kitap halinde yayımlayacaklarını açıkladılar.

Özger’in ölümünün 47. yıldönümünde, 10 Mayıs 2020 tarihinde verilecek Ödülün seçici kurulu Sina Akyol, Orhan Alkaya, Gökhan Arslan, Zeliha Cenkci ve Suat Çelebi‘den oluşuyor.

Ayrıntılı bilgi : 0.232.348 71 91         www.mayisyayinlari.com

Ödüle aday olma koşulları

Ödüle, bugüne kadar şiir kitabı yayımlanmamış kişiler aday olabilecektir.

Dosyaların kitap bütünlüğü taşıyan, basıma hazır nitelikteki şiirlerden oluşması gerekir.

Seçici kurul; birincilik, ikincilik, üçüncülük gibi değerlendirmeler yapmayacak; tek bir Ödül verecektir. (Ödül birden fazla dosya arasında paylaştırılabilir. Jüri Özel Ödülü verilebilir.)

Ödüle aday olmak isteyenler, özgeçmişlerini de içeren 6 adet dosyayı, adres, email ve telefon numaralarını da belirterek, Mayıs Yayınları’ nın Sakarya Cad. Özkanlar 35 Apt. A Blok, No:36/20, Manavkuyu, Bayraklı-İzmir  adresindeki Ödül sekreterliğine, APS, kargo ya da taahhütlü posta ile gönderecek ya da elden teslim edeceklerdir. Ödül için gönderilen dosyalar iade edilmez.

Ödül için son başvuru tarihi  15 Mart 2020’dir.

Ödül, Arkadaş Z. Özger’in ölümünün 47. yıldönümünde, 10 Mayıs 2020 Pazar günü düzenlenecek bir törenle verilecektir.

Seçici kurulca Ödüle değer görülen yapıtın yazarı, Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü 2020 Diploması ve Plaketi ile onurlandırılacak; ayrıca dosya kapsamındaki şiirler, Mayıs Yayınları Şiir Dizisi’nden, yıl içinde ve telif karşılığı ödenerek kitap halinde yayımlanacaktır.

Seçici kurul (abc sırasıyla): Sina Akyol, Orhan Alkaya, Gökhan Arslan, Zeliha Cenkci, Suat Çelebi.

edebiyathaber.net (4 Aralık 2019)

Yorum yapın