Arınç’tan bir garip Paul Auster yorumu

Şubat 4, 2012

Arınç’tan bir garip Paul Auster yorumu

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sunumuyla ekrana gelen ‘Ne oluyor ‘programının canlı yayın konuğu olan Bülent Arınç, “Tutuklu gazeteciler olduğu için Türkiye’ye gelmeyeceği” yönündeki açıklamasıyla tartışma yaratan ABD’li yazar Paul Auster hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. 

Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Arınç, Başbakan Erdoğan’ın Paul Auster’le girdiği polemiğin sorulması üzerine, Erdoğan’ın bu tür bir söylem içinde bulunmak isteyebileceğini ifade ederek ‘Belki de polemik yapmak istemiştir. Kılıçdaroğlu’na cevap vermek istemiştir. Eksiktir fazladır ama bunu söyledi diye sayın Erdoğan’ı suçlamak doğru değil. ‘dedi. 

“Atatürk’e benziyor, bundan daha iyisini bulamazlar”

Paul Auster’in Türkiye’ye davet edildiğini ve gelmesini umduğunu belirten Arınç “Umarım gelir ve Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu görür. Ben Paul Auster’in hiç bir kitabını okumadım. Ama ben onda daha başka bir kabiliyet keşfettim. Auster Atatürk’e müthiş benziyor. Yani Türkiye’ye zaman zaman birilerini Atatürk’e film çevirmek için getirirler ama ben bundan daha fazla benzeyenini görmedim. Hazır Türkiye’ye gelmişken, o yönünü de keşfedip belki bir film senaryosu üzerinde aktör olarak düşünebilirler. Bundan daha iyisini bulamazlar. ” dedi. 

Görüntüleri ısrarla istedi

Auster’in makyajsız Atatürk’e benzediğini söyleyen Arınç, Paul Auster’in görüntüleri reji tarafından arka planda yayınlanmayınca, Şirin Payzın’dan ısrarla Auster’in görüntülerinin ekrana gelmesini istedi. Görüntülerin ekrana gelmesiyle birlikte Auster’in Atatürk’le benzerliğini değerlendiren Arın. “Bizim tiyatrocular yüzde yüz makyajla bİle bu kadar benzeyemezler.” dedi.

Kaynak: haberler.com

Yorum yapın