Ara Güler dijital fotoğraf sergisi açıldı

Aralık 25, 2019

Ara Güler dijital fotoğraf sergisi açıldı

Sanat Karavanı’ndan Kübra Gaburga’nın haberine göre, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçımız Ara Güler’in eserleri Taksim’deki Dijital Gösterim Merkezi’nde ziyaretçilere sunuldu.

Birbirinden farklı fotoğraf kareleri, dijital hologramlar ve üç boyutlu görseller eşliğinde sergilenen fotoğraflar, ziyaretçilerini bekliyor.

Sergiyi gezen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Güler’in Türkiye’nin en önemli değerlerinden biri olduğunu belirterek; “İnanıyorum ki bu sergi Ara Güler’i, bu toprakları, bu ülkeyi daha iyi anlama konusunda bir fırsat. Güler, Beyoğlu’nun, İstanbul’un, ülkemizin önemli bir değeri. Fotoğrafçılık tarihi açısından çığır açan bir yönü var. Savunduğu değerler, bu topraklara bağlılığı daha değerli kılıyor. Sergide eski İstanbul’dan, ünlülerden ve dünyanın dört bir yanından fotoğrafları var.” diye konuştu.

Ünlü sanatçıların, politikacıların portreleri, dini mekanlar, ritüeller, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından çeşitli fotoğraflar ile Güler’in aile, çocukluk ve gençlik fotoğraflarının yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinden doğa fotoğraflarına yer verilen sergi, 29 Aralık Pazar gününe kadar 11.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.

edebiyathaber.net (25 Aralık 2019)

Yorum yapın