Apple e-kitap davasında anlaşmaya vardı!

Haziran 18, 2014

Apple e-kitap davasında anlaşmaya vardı!

BN-DH076_0617AP_G_20140617025031Pazartesi günü bir New York mahkemesinin yaptığı açıklamaya göre Apple e-kitapların fiyatlarına ilişkin toplu davada anlaşmaya vardı.

Tüketicileri ve bazı ABD eyaletlerini temsil eden avukat Steve Berman’ın ABD Bölge Hakimi Denise Cote’a yazdığı mektupta Apple ve davacıların prensipte anlaşmaya vardığı belirtildi. Anlaşmanın kesin koşulları henüz açıklanmadı ve mahkemenin onayını bekliyor.

Davacılar Apple’a 840 milyon dolarlık dava açarak şirketin e-kitaplar için tüketicilerden 280 milyon dolar daha fazla para aldığını ve bunun üç katını geri ödemesi gerektiğini öne sürüyordu. Apple’ın sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Hakim Cote geçen sene Apple’ın 5 büyük ABD yayıneviyle e-kitapların fiyatlarını yükseltmek için gizlice anlaştığını karara bağlamıştı. Bu davanın sonucunun Apple’ın geçen seneki davayla ilgili açtığı temyiz davasının sonucuna bağlı olduğu belirtiliyor.

Apple hiçbir antitröst yasasını ihlal etmediğini iddia etmeye devam etti ve mahkeme tarafından yapılan denetimi kaldırmaya çalıştı.

Kaynak: www.wsj.com.tr  – 18 Haziran 2014

Yorum yapın