Apartman Dergi’nin 8. sayısı yayımladı

Eylül 11, 2017

Apartman Dergi’nin 8. sayısı yayımladı

Apartman Dergi’nin Eylül-Ekim aylarını kapsayan 8. sayısı Boşluk temasıyla yayımlandı.

Son iki sayısını soyut bir kapakla yayımlayan dergide bu sayıda, önceki sayılarda olduğu gibi şiir, öykü ve deneme türlerine yer veriliyor.

Boşluk temasını konu olarak ele alan dergide, şair Altay Öktem’le yapılan bir röportaj bulunuyor. Veysel Oğulcan Tünay ve Mizgin Bulut’un sorularının yanıtlandığı “İçimizdeki Boşluklar Üzerine’’ başlığıyla yayımlanan röportajda şair; edebiyattan siyasete, kültür-sanat etkinliklerinden okuyuculara kadar birçok konuya cevap veriyor.

Şiir editörlüğünü genç şair Oğulcan Kütük’ün üstlendiği derginin bu sayısında şiirleri bulunan isimler:  Kadir Er, Bekir Dadır, Fatih Akça, Kürşat Uçar, Kazım Güler, Fatih Kök, Azad Aldanmaz, Eren Kolcuoğlu, Muhammed Yakupi, Gökhan Coşkun, Oğulcan Kütük, Oğuz Kırımbak, Ünal Akarpınar, Devrim Horlu, Can Kılınç, Mahir Taşyurt.

Dergi ilk defa bir çeviri şiire yer veriyor. (Muhammed Çelik’in çevirisini yaptığı, Huşeng İbtihac imzalı Şevk Gemisi isimli şiiri.)

Öykü ve denemeleriyle katkıda bulunan yazarlar: Mizgin Bulut, Zeynep Çelik, Veysel Oğulcan Tünay, Başak Akgün, Yuşa Çifçi, Nurbanu Turan, Marla, Ayla Önal, Ata Egemen Çakıl, Bade Osma Erbayav, Onur Güneş, İsmail Özalp, Ümit Kulaksız, Gökhan Kaymaz, Büşra Kuruca, Ferhat Uludere, Gamze Öçal, Ezgi Özbek.

Derginin ön ve arka kapaklarında, her zaman olduğu gibi, bu sayıda da ressam Alpay Aksayar imzası bulunuyor.

İki yıldan beri yayın hayatına devam etmekte olan dergi, ilk gün olduğu gibi hala 5 Türk Lirasına satılmakta.

Aşağıdaki mekânlardan temin edilebilir:

İSTANBUL: Kadıköy Mephisto, Beşiktaş Mephisto, Taksim Mephisto, Semerkant Kitabevi, Bahçelievler Bal Kitabevi, Kadıköy İmge Kitabevi, Kadıköy Sosyal Sahaf.

ANKARA: İmge Kitabevi

KONYA: Pera Sahaf

TRABZON: RA Kitabevi

BURSA: BKM Kitabevi, Vuslat Sahaf

SAMSUN: Bakku Kitabevi

ÇORUM: Pelit Mobilya (İsmail Pelit)

ESKİŞEHİR: Adımlar Kitabevi

İZMİT: Kitap Pastası

edebiyathaber.net (11 Eylül 2017)

Yorum yapın