Anton Çehov’un bir mektup ve bir kitabına rekor fiyat

Ekim 5, 2016

Anton Çehov’un bir mektup ve bir kitabına rekor fiyat

cehov-un-mektubu-acik-artirma-ile-satildi-192457-5BirGün’ün, Sputnik’e dayandırdığı habere göre, ünlü Rus yazar Anton Çehov’un 1883 yılında yazdığı bir mektup Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen bir açık arttırmada 3.6 milyon rubleye satıldı.

Rus açık arttırma kuruluşu Litfond’dan yapılan açıklamada Çehov’un 23 yıl önce bir aile dostu Gabriel Kravtsov’a yazdığı mektubun 3.6 milyon rubleye alıcı bulduğu belirtildi. Açıklamada “Açık arttırmada Çehov’un ilk kitabı ‘Melbourne’ün Masalları’ndan bir yıl önce aile dostu Gabriel Kravtsov’a yazdığı mektup büyük ilgi gördü. 2.1 milyon rubleden açılan açık arttırma sonucu mektup 3.6 milyon rubleye alıcı buldu” ifadeleri kullanıldı.

Kitabın ilk kopyası da rekor fiyata gitti

Bu arada açık arttırmada Melbourne’ün Masalları kitabının A. Çehonte takma ismiyle çıkan ilk kopyasının da büyük ilgi gördüğü ve 1.8 milyon rubleye satıldığı belirtildi. Çehov, tıp fakültesinde öğrenim gördüğü sırada ailesinin geçimine katkıda bulunmak için çeşitli dergilerde yazdığı yazılarını Melbourne’ün Masalları kitabında toplamıştı. Çehov’un ilk kitabı olan bu kitap üniversiteyi bitirdiği 1884 yılında yayınlanmıştı.

edebiyathaber.net (5 Ekim 2016)

Yorum yapın