Antalya kitap fuarı sona erdi

Şubat 20, 2012

Antalya kitap fuarı sona erdi

TÜYAP A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Antalya Kitap Fuarı Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde Antalyalılarla buluştu. 75 yayın evi ve 200 yazarın katıldığı fuarda yazarlar ile okurlar söyleşi, panel ve imza günlerinde bir araya geldi. Gülten Dayıoğlu, Ayşe Kulin, Murathan Mungan, Cüneyt Ülsever, Deniz Kavukçuoğlu, Zeynep Oral, Hakan Günday, Mine Kırıkkanat, Mavisel Yener, Muzaffer İzgü, Nihat Genç ve Şükrü Erbaş’ın da aralarında bulunduğu Türkiye’nin ünlü yazarları iki gün boyunca Antalyalı kitapseverlerle bir araya geldi. 16-19 tarihleri arasında yapılan fuarın açılışında konuşma yapan TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Antalya’da kitap fuarının açılmasını önemsediklerine belirtti. Bir kültür kenti olarak festivallere ev sahipliği yapan Antalya’nın eksikliğinin kitap fuarı olduğunu söyleyerek artık eksikliği tamamladığını dile getiren Hızlan, kitap fuarlarının okurlara geniş anlamda bir seçim yapma fırsatı ve olanağını verdiğini söyledi.

TUTUKLU YAZARLARA SELAM YOLLUYORUM                                                          

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal da, TÜYAP Antalya Kitap Fuarı’nın, sadece Antalya’nın değil tüm bölge şehirlerinin desteklediği bir fuar olmasını diledi. Her fuar açılışında sevinçlerinden bahsederken bu yıl hüzünlerden de bahsettiklerine dikkati çeken Celal, “Şu anda hapishanede 100’ün üzerinde yazar, gazeteci ve yayıncı var. Halen yargılanmayı bekliyorlar. Neyle suçlandıklarını bile bilmiyorlar. Bu güzel fuar gününde buradan onlara selam yolluyorum” dedi.

DOĞAN HIZLAN KÜTÜPHANESİ AÇILDI                                                                

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Doğan Hızlan Kütüphanesi’ni 17 Şubat Cuma günü Atatürk Kültür Parkı’nda, kendisinin de katıldığı törenle açtı. Doğan Hızlan kendi ismi taşıyan kütüphaneye yaklaşık 20 bin kitap bağışladı. Fuar etkinlikleri kapsamında açılışı yapılan kütüphane, 60 bin kitap kapasitesiyle Antalya’nın en büyük kütüphanelerinden biri olacak. Halka açık kütüphane kentin bu anlamda önemli bir açığını kapatıyor. 110 kişi kapasiteli Doğan Hızlan Kütüphanesi, sosyal ve fen bilimleri araştırma, edebi tür ve inceleme olmak üzere 2 ana bölümden oluşuyor. Kütüphanede çalışma salonları ile süreli yayımlar okuma alanları yer alıyor. (Antalya/EVRENSEL)

SANATA DÜŞKÜN BİR KENT

75 yayın evi ve 200 yazarın katıldığı fuarda yazarlar ile okurlar söyleşi, panel ve imza günlerinde bir araya geldi. Fuara katılan yazar, yayıncı ve okurlar düşüncelerini gazetemizle paylaştı.

Muzaffer İzgü (Yazar): Bütün fuarlarda benim okuyucum çocuk ve genç olması beni mutlu ediyor. 1000’e yakın kitap imzaladım. Antalya sanata düşkün bir kent, okuyan bir kent. Bu nedenle fuarın bu kadar geciktirilmesini hiç hoş değil inanıyorum ki olanaklar arttıkça daha güzellerini yapar, daha fazla yankı uyandırırız.

Özcan Doğan (Yayıncı): Antalya’da yayıncılar ve fuar düzenleyicilerinin beklentileri düşüktü. Tutar mı tutmaz mı ? sorusu nedeniyle bizim için deneme amaçlı bu fuar. Ama beklentileri aştığını söyleyebilirim. Dışarıdan bakınca çok az okur var gibi ama fuarda anlıyoruz ki bir çok okur var. Yer sıkıntısı yaşanıyor. Umarım seneye de düzenlenir. Burada bir çok yayınevi yok ancak bundan sonralarının daha iyi olacağından eminim.

Mert Tekin (Cumhuriyet Kitapları): Daha önceleri Konyaaltı ilçesinde de fuar olmuştu.O fuara da yayınevi olarak katılmıştık. Yeni açılmasına rağmen rağbetin büyük olduğunu söyleyebilirim. Böylesi bir kitap fuarı için alanımız ufak dahi olsa bu kadar kişinin gelmesi beni gerçekten memnun etti.

İLK ADIM DAHA DA BÜYÜMELİ

Aydın Şimşek (Kanguru Yayınları): Antalya’da ilki düzenlenen kitap fuarı, şehir için heyecan verici olduğu kadar yazarlar içinde keyif verici olduğunu söylemem gerekir. Şehir için ilk olma özelliği taşıyan fuarlarda her zaman beklentiler düşük tutulur. Neredeyse bir tanışma buluşmasıdır. Ancak Antalya kitap fuarına Antalyalı okurun gösterdiği büyük ilgi hem yayınlar-yazarlar açısından hem de Türkiye’deki okur ortalaması açısından bir ezberi bozmuş gözüküyor. Bu ilk adımın daha da büyüyerek yenilerinin gelmesini diliyorum.

Zeynel Çelik (Okur): Bence geç bile kalınmış bir uygulamaydı. İnsanlar gezmeye gelseler bile kitaplarla birlikte olma imkanı sunulmuş oluyor. Yazar-okur buluşmaları fuarın en heyecan verici kısmı.

Kaynak: evrensel.net (20 Şubat 2012)

Yorum yapın