Antalya Kitap Fuarı açıldı

Şubat 17, 2012

Antalya Kitap Fuarı açıldı

Bu yıl ilk kez düzenlenen Antalya Kitap Fuarı kitapseverleri bekliyor.

Türkiye Yayıncılar Birliği'nin iş birliğinde TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Antalya Kitap Fuarı, Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi'nde kitapseverlere kapılarını açtı.

Açılış törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay, TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş. Genel Koordinatörü Deniz Kavutçuoğlu, Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve yurttaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Antalya Kitap Fuarı'nın büyük bir eksikliği giderdiğini söyledi. Antalya'nın eğitimin başkenti olduğunu belirten Günay, ''Antalya'da her yıl 15-20 bin civarında öğrenci artışı oluyor. Böyle bir kentin en büyük eksikliği, Antalya Kitap Fuarı ile giderilmiş oldu. Öğrencilerimizin ve velilerimizin bu fuara ilgi göstereceğine inanıyorum. Fuarın her yıl düzenlenmesini diliyorum'' dedi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık A.Ş. Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavutçuoğlu da alan darlığı nedeniyle sadece 75 yayınevinin fuara katılabildiğini bildirdi. İstanbul'da düzenlenen kitap fuarına 550, İzmir'de 200, diğer şehirlerde de yaklaşık 150 yayınevinin katıldığına işaret eden Kavutçuoğlu, ''Bundan sonra düzenlenecek fuarların daha büyük bir alanda yapılmasını umuyoruz. 200 yazarın katılacağı, çeşitli kültürel etkinliklerin düzenleneceği fuara, yaklaşık 100 bin arasında ziyaretçi bekliyoruz'' diye konuştu.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ise Antalya'nın kitap okuma oranında, ilk 10 şehir arasında yer aldığını ifade etti. Bir şehirde kitap fuarının düzenlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Celal, Antalya Kitap Fuarı'nın gelecek yıllarda da devam etmesini istedi.

Söyleşi, panel ve şiir dinletilerinin de düzenleneceği fuarda, 200 yazar ve çizer Antalyalılarla buluşacak. 75 yayınevinin yer aldığı ve ücretsiz ziyaret edilebilecek fuar, 19 Şubatta sona erecek.

Cumhuriyet – (17 Şubat 2012)

Yorum yapın