Antabus, içkiden soğutan bir ilacın adıdır!

Mayıs 12, 2014

Antabus, içkiden soğutan bir ilacın adıdır!

antabus_1baskiGelin Başı ve Hanımların Dikkatine kitaplarının yazarı Seray Şahiner’in kaleminden yeni bir insanlık öyküsü… Antabus, yaşadığımız şiddet ortamının kaynaklarını, bu şiddetin yarattığı insanlık hallerini anlatıyor.

Bu kısa romanın anlatıcı kahramanı, işçi sınıfına mensup genç bir kadın; Leyla. Bir konfeksiyon atölyesinde çalışan Leyla, sessiz sakin, “sıradan” bir hayat kurmak ister. Fakat hayatı seçimleriyle değil, kendisine dayatılanlarla şekillenir. İçinde bulunduğu durumdan kurtulmak için kendince yöntemler geliştirmekten vazgeçmeyen Leyla, bir gün nihai bir seçim yapmak zorunda kalır…

Kitaptan:

“Hani kadınlar çocukları olsun diye gezmedik doktor, türbe bırakmıyorlar ya… Akılsızlar! Bırakın olmuyorsa olmuyor, ille doğurup ne diye sabinin de hayatını karartıyorsunuz?”

Sahnelenmek üzere Şehir Tiyatroları programında yer alan Antabus, yazarın kaleme aldığı iki finalle dikkat çekiyor. Roman, hangi sona inanmak isteyeceğinize bağlı olarak bitiyor ya da yeniden başlıyor.

 

Seray Şahiner, 1984 yılında Bursa’da doğdu. İstanbul’da büyüdü. İlköğrenimini Oruç Gazi İlk Öğretim Okulu’nda, ortaöğrenimini Pertevniyal Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecili Bölümü’nden mezun oldu. 2011’de Marmara Üniversitesi Sinema Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Hayvan Dergisi ve Birgün Gazetesi’nde çalıştı. Dönemsel olarak garsonluk, konfeksiyonda el işçiliği ve makinecilik yaptı. 2006 yılında Varlık Dergisi’nin düzenlediği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde “Gelin Başı” adlı öykü dosyası dikkate değer bulundu. 2007 yılında “Gelin Başı”, 2011’de “Hanımların Dikkatine” adlı öykü kitapları yayımlandı. Hanımların Dikkatine adlı kitabıyla 2012 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü aldı. Gelin Başı’nda yer alan öyküler İstanbul Şehir Tiyatroları ve Tiyatro Boyalı Kuş tarafından sahnelendi. Yazılarını Ot Dergisi ve Birgün Gazetesi’nde sürdürmektedir.

Seray Şahiner’in Can Yayınları’ndaki diğer kitapları: 

Gelin Başı, 2007

Hanımların Dikkatine, 2011

edebiyathaber.net (12 Mayıs 2014)

Yorum yapın