“Annenin Ruh Halleri” yayımlandı

Mayıs 21, 2015

“Annenin Ruh Halleri” yayımlandı

annenin-ruh-halleri-812449-Front-1Mehmet Teber’in “Annenin Ruh Halleri” adlı kitabı Hayy Kitap etiketiyle yayımlandı.

Uzman Pedagog Mehmet Teber, 10 yılı geçkin bir zamandır binlerce anneyi gözlemlemiş, onlarla görüşmüş. Anneliğin ardında nice duyguların, hayallerin, arzuların, zorlukların, çilelerin barındığını görmüş. Yaşananların annenin ruh halini nasıl etkilediğini, annenin davranışlarına nasıl yansıdığını tespit etmiş.

Teber, bu kitapta anneye ve anneliğe dair edindiği bilgileri paylaşıyor. ‘Ben nasıl bir anneyim?’, ‘Eşim nasıl bir anne?’, ‘Annem nasıl bir anne?’ diye merak edenlere duygusal bir yol haritası sunuyor.

Yazarın öncelikli hedefi, kitabı okuyan annelerin, daha çok kendilerinin farkına varmaları, anneliği, acılarını, duygularını daha iyi fark etmeleri. Kitabın bir hedefi de annelere onları anlayan birilerinin varlığını bildirmek. Çünkü anlaşılmak kadar insana iyi gelen bir şey olmadığını belirtiyor yazar. Dolayısıyla kitabın sonunda annelerin yaşayacağı “anlaşılmış olmak” duygusu yazarın bir diğer hedefi.

İkinci hedef babalar ve erkekler; kadınların dünyasına dair az şey bilen, buna karşın çok şey bekleyen erkekler. Bu kitabı okuyan erkekler, anneliğin dışarıdan göründüğü kadar kolay olmadığını görebilecekler.

Üçüncü hedef ise annelerle çalışan doktor, öğretmen ve psikologlar gibi uzmanlar. Onların anneye ve anneliğe bakışını biraz da olsa zenginleştirebilmek.

Mehmet Teber kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunudur. Eğitim Bilimleri ve Klinik Psikoloji alanlarında yüksek lisans yapmıştır. Evli ve iki kız babasıdır. 2008 yılında arkadaşları ile birlikte Ahenk Psikoloji’yi kurmuştur. Bir pedagog ve klinik psikolog olarak görev yapan Teber, oyun terapisi alanında uzmanlaşmaya devam etmektedir.

Halen Pedagoji Derneği’nin başkanlığını yürüten Teber’in şu ana kadar yayınlanmış 4 kitabı bulunmaktadır: Mutluluk Terapileri, Çocuk Eğitiminde İdeal Anne-Baba, Profesyonel Öğrenci, Sınav Terapileri.

edebiyathaber.net (21 Mayıs 2015)

Yorum yapın