Anneler ve çocukları için sıcacık bir öykü: “Hep Fazlasıdır Annem”

Eylül 6, 2018

Anneler ve çocukları için sıcacık bir öykü: “Hep Fazlasıdır Annem”

Özge Bahar Sunar’ın yazdığı, Özlem Isıyel’in resimlediği “Hep Fazlasıdır Annem”, 3 ve üzeri yaş grubu için Redhouse Kidz etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Anneler ve kızları arasındaki muhteşem bağı anlatan sıcacık bir öykünün kitabı: Hep Fazlasıdır Annem. Kitapta küçük bir kızın gözünden annesi anlatılıyor. İçimizi ısıtan bu öyküde, anne-çocuk arasındaki o özel bağı ve annelerimizin nasıl hep fazlasıyla yanımızda olduğunu görüyoruz.

Küçük bir kız okul sergisi için hazırlanmaktadır. Sabah olduğunda, boyayıp süslediği denizyıldızını heyecanla yanına alır ve annesiyle birlikte sergi alanına varırlar. Ama arkadaşı hızla koşup ona çarpınca denizyıldızı parçalara ayrılır. Neyse ki kahramanımızın aradığı çözüm, hemen yanı başındadır…

Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Hep Fazlasıdır Annem kitabı, anneler ve kızları arasındaki muhteşem bağı sıcacık bir öyküyle anlatıyor. Küçük bir kızın gözünden annesinin anlatıldığı bu öyküde, anne-çocuk arasındaki o özel bağı ve annelerimizin nasıl hep fazlasıyla yanımızda olduğunu görüyoruz.

ANNELER HEP BİRAZ FAZLASIDIR

Bir saat daha fazla uyumamıza izin veren, çorbamıza fazladan bir kepçe daha katıveren, sallandığımız salıncağı bir kere daha ittiren, sandviçin en büyüğünü bize ayıran annelerimiz değil midir? Çünkü anneler hep biraz fazlasıdır…

BİR TUTAM SABIR BİRAZ HAYAL GÜCÜ

Kitabın sonunda yer alan denizyıldızı etkinliği ile de çocuklar hamuru boyayıp süsleyerek denizyıldızları yapıyorlar. Bunun için de bir su bardağı un, yarım çay bardağı tuz, yarım çay bardağı sıcak su, biraz hayal gücü ve bir tutam da sabır yeterli oluyor…

Özge Bahar Sunar, 1981 yılında Sakarya’da doğmuştur. 2004’te Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan yazar, 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. On iki yıl devlet okullarında öğretmenlik yaptıktan sonra yıllardır hayalini kurduğu çocuk kitaplarını yazmak için işinden ayrılmıştır. Antalya’da eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşamaktadır.

Özlem Isıyel, 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Bölümü’nden mezun olmuştur. Ardından Koff Animation’da çalışmaya başlamış, Resimli Filim Stüdyosu’nda “Ege ile Gaga” adlı çizgi filminde görev almıştır. Şimdilerde animasyon işleri yapmaya ve çocuk kitapları resimlemeye devam etmektedir.

edebiyathaber.net (6 Eylül 2018)

Yorum yapın