Anne-Gaëlle Balpe’den çocuklara: “Sakar Kral”

Ocak 26, 2017

Anne-Gaëlle Balpe’den çocuklara: “Sakar Kral”

KAPAK_sakar_kral copyAnne-Gaëlle Balpe’nin 3 ve üstü yaş grubuna yazdığı, Mayalen Goust’un resimlediği “Sakar Kral”, Çiğdem Şehsuvaroğlu çevirisiyle Redhouse Kidz Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kitap, tacını bile yere düşüren, sakarlığıyla ilgili şarkılar bestelenen bir kralın öyküsünü anlatıyor. Öyküde, sakar sanılan kralın aslında gözlerinin bozuk olduğu ve gözlük takması gerektiği ortaya çıkıyor. Gözlük takmaya pek de hevesli olmayan tüm çocukların bu kralla tanışmasında fayda var!

Bir kral düşünün; öyle sakar ki giysilerini düzgün giyemiyor, her dokunduğunu kırıp döküyor, tacını bile yere düşürüyor. O kadar ki hakkında ‘Sakar Kral’ diye şarkılar bile bestelenip söyleniyor. Bütün bunlara artık dayanamayan Sakar Kral, şövalyelerine sakarlığını geçirecek bir büyücü bulmalarını emreder. Acaba uzaklardan gelen bu büyücü, Sakar Kral’ı iyileştirebilecek midir?..

Krallar da gözlük takar!

Fransız yazar Anne-Gaëlle Balpe’nin kaleme aldığı Sakar Kral, basit görünen sorunların altında önemli nedenlerin olabileceğini fark etmemizi sağlıyor. Bu sürprizli öyküde, sakar sanılan kralın aslında gözlerinin bozuk olduğu ve gözlük takması gerektiği keşfediliyor. Çocukların gözük takma konusunda pek istekli olmadığı düşünülürse, Sakar Kral bu konuda ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte okuyabilecekleri yalın ve görsel olarak zengin bir öykü.

Anne-Gaëlle Balpe 1975’te doğmuştur ve Paris’te yaşamaktadır. Yazmak çocukluğundan gelen bir tutkudur. Onu derinden etkileyen kitaplar hayatı boyunca ona ışık olmuştur ve bunun karşılığında Balpe de çocukları öyküleriyle başka dünyalara götürmek ister. Felsefe eğitiminin ardından üniversitede eğitmenlik yapmaya başlamıştır. Küçük yaş grubundaki çocuklara öğretmenlik yapabilmek için üniversiteden ayrılmıştır. 2009’dan beri zamanının yarısını anaokulu öğretmenliği yaparak, diğer yarısını da yazarak geçiriyor.

Mayalen Goust 1976’da doğmuştur ve Rennes’de yaşamaktadır. Poitiers Uygulamalı Güzel Sanatlar bölümü mezunudur. 2001’de ilk çocuk kitabını resimlemiştir. Pek çok çocuk kitabı ve çizgi romanın çizerliğini yapmıştır. Hem dijital olarak hem de fırçayla resimlerini yapar.

edebiyathaber.net (26 Ocak 2017)

Yorum yapın