“Ankara’nın Dayıları…” söyleşisi 14 Şubat’ta CerModern’de

Şubat 13, 2015

“Ankara’nın Dayıları…” söyleşisi 14 Şubat’ta CerModern’de

anakaraNın dayılarıGenel koordinatörlüğünü Tolga Yüksel’in üstlendiği CerEdebiyat, Şehir Efsaneleri söyleşilerinin bu ayki  konu başlığı “Ankara Kabadayıları Kibar mı Kaba mı?” Edebiyat Haber’in de medya destekçilerinden olduğu bu önemli etkinlik, 14 Şubat Pazar günü, saat 14.30’da CerModern’de gerçekleştirilecek. Konuşmacılar: Lütfü Yanar, Turan Tanyer, Hakan Kaynar.  

Hacettepe neresi, nasıl bir yer? O namlı kabadayıları, onların dostları, düşmanları kimler? Devletin en görünür olduğu şehrinde yani başkentinde yaşanan “meydan muharebeleri”nden Keşanlı Ali destanına, mahallenin üç ünlü kabadayısı Mehmet, Veli ve Kemal’den Ece Ayhan’ın şiirlerinde görünen kabadayıların “dostu” Katır Cemile’ye uzanacak hikâyeler.

Konuşmacılar:

Lütfü Yanar

Lütfü Yanar 1938 doğumlu. Hacettepeli. Artık yeryüzünde olmayan bir Ankara mahallesinin sakini hala. Çeşitli devlet dairelerinde yöneticilik yapmış yani çoğu Ankara’lı gibi 657’ye tabi geçmiş hayatı. Ancak o hayatını Hacettepe’nin renkli simalarıyla renklendirmiş. Mor-beyazlı Hacettepe’de futbol oynamış, mahallenin ünlü üç kabadayasını da gözleriyle görmüş bazısıyla muhabbet etmiş yani tarihin tanığı.

Turan Tanyer

Kuşadası’nda doğdu. Altı yaşından beri Ankara’da. Yükseliş Koleji mezunu. Hukuk okudu, hukuk okurken sinemaları, kitapçıları gezdi. Mezun olduktan sonra gazetecilik yaptı. Her Ankaralı gibi memur oldu. Bir ara Ankaragücü’nde yöneticilik yaptı. Emekliliğinden beri yazıyor. Taşmektep’in, Ankara Atatürk Lisesi’nin, Ted Koleji’nin tarihini yazdı. Yazmaya, Ankara’yı sevmek için tarihini eşelemeye devam ediyor.

Hakan Kaynar

Ankara’da doğdu, Ankara’da büyüdü. Yükseliş Koleji mezunu. Kamu Yönetimi okudu ama yönetici olamadı. Hacettepe Üniversitesi, Tarih Bölümü’nde çalışıyor. Cumhuriyet İstanbul’u üzerine bir kitabı var. Yerel radyolarda programlar yaptı, yerel gazetelerde, dergilerde yazdı. Gençlerbirliği’nde yöneticilik yaptı. İstanbul’un adını taşıyan bir dergide Ankara Rüzgarı başlıklı bir köşesi ve Ankara’yla ilgili bir yığın projesi var.

edebiyathaber.net (11 Şubat 2016)

Yorum yapın