Ankaralı öykücüler Ankaralı gezginleri konuk ediyor

Mart 21, 2015

Ankaralı öykücüler Ankaralı gezginleri konuk ediyor

timur 11 a (Small)Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nin her hafta gerçekleştirdiği “Cumartesi Söyleşileri”nin bu haftaki konuğu, gezgin ve gezi yazarı Timur Özkan olacak. Söyleşi, 25 Nisan 2015 Cumartesi günü, saat 15:30’da gerçekleşecek.

Özkan’ın “Yazmasaydım, eksik kalacaktı” temalı sunumunda; gezmenin ve yazmanın büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkılacak.

Gezginler arasında bir iletişim platformu oluşturmak amacıyla 2005 yılında kurulan ve düzenledikleri fotoğraf sergileri ve yayımladıkları gezi kitaplarıyla tanınan Ankaralı Gezginler Grubu’nun da kurucusu olan Timur Özkan öncelikle deneyimli bir gezgin. Türkiye’nin tamamına yakın kısmını ve yedi kıtada, 150 civarında ülkenin 500’e yakın kentini gezmiş.

Gezerken çantasından eksik etmediği kitaplar Özkan’ı, gezi edebiyatıyla tanıştırırken -tıpkı gezi fotoğrafları gibi- bir paylaşım yöntemi olarak kaleme aldığı gezi yazıları giderek kitaplara dönüşmüş. Bugüne kadar dokuz gezi ve üç araştırma kitabı yazan ve 15 gezi kitabının da editörlüğünü yapan Özkan; bu kitaplarda 250 civarında yazarın 750 kadar yazısını bir araya getirmiş.

(Bu toplantı vesilesiyle, söz konusu kitaplarda en çok yazıyla yer alan 10 gezi yazarına sertifikaları verilecek.)

Bir diğer tutkusu Ankara olan Timur Özkan, gezi yazılarının ve kitaplarının yanı sıra Ankara konulu çeşitli gezi ve araştırma kitaplarına da imza atmış. Özkan ayrıca Ankara Kulübü tarafından geleneksel olarak verilmekte olan “Başkent Ankara’ya Hizmet Ödülü”ne, 2012 yılında, “Ankara Gönüllüsü” alanında layık görülmüş.

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği

Adres: Selanik Caddesi 25/10 Kızılay

edebiyathaber.net (21 Nisan 2015)

Yorum yapın