Ankara Üniversitesi 2015 Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

Kasım 27, 2015

Ankara Üniversitesi 2015 Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

roman_2015Ankara Üniversitesi 2015 Edebiyat Ödülleri roman ve öykü dallarında sahiplerini buldu.

2014 yılından beri Ankara Üniversitesi’nin bilim ve teknik alanlarında olduğu gibi sanatı da önemseyen bir üniversite olduğunu vurgulamak, Türkçenin zengin olanakları ile yazılmış yazınsal değeri yüksek metinlere ilgiyi arttırmak, gibi amaçlarla verilen Ankara Üniversitesi 2015 Edebiyat Ödüllerini kazanan yazar ve yapıtlar belli oldu.

Prof. Dr. Necdet Adabağ, Prof. Dr. Mukadder Yaycıoğlu, Prof. Dr. Birsen Karaca, Turhan Günay ve Doç. Dr. Ömer Adıgüzel’den oluşan seçici kurul üyeleri tarafından, Anadolu’daki sözlü gelenekten ve çağdaş dünya edebiyatından beslenerek yereli evrensel bir dille anlatmayı başarması, romanının anlatıcısı, anlatıcının da bir yazıcısının olduğu yeni bir anlatım yolunu denenmesi, gibi nedenlerle Gürsel Korat’ın Yapı Kredi Yayınları arasında yayımlanan Yine Doğdu Tan Yıldızı adlı romanına verildi.

Ankara Üniversitesi 2015 Öykü ödülü ise Prof. Dr. Sevda Çalışkan, Prof. Dr. Aysu Erden, Özcan Karabulut, Doç. Dr. Ömer Adıgüzel ve Ayşegül Tözeren’den oluşan seçici kurul üyeleri tarafından başlangıç noktaları olan temaları öykülerin derin yapılarında çoğul anlamlar yaratarak işlemesi, kısa öykünün mantığını kavrayışı bakımından umut verici bir çalışma olarak öne çıkması gibi nedenlerle Hakkı İnanç’ın Kırmızı Kedi Yayınları arasında yayımlanan Ateş Etme Silahsızım adlı öykü kitabına verildi.

edebiyathaber.net (27 Kasım 2015)

Yorum yapın