Ankara Uluslararası Film Festivali ödülleri verildi

Nisan 30, 2018

Ankara Uluslararası Film Festivali ödülleri verildi

Ankara Uluslararası Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. Mehmet Ali Konar’ın ‘Renksiz Rüya’ filmi başta ‘En İyi Film’ olmak üzere 5 dalda ödül kazandı.

29. Ankara Uluslararası Film Festivali ödül töreni önceki akşam Özge Uzun ve Ünsal Ünlü sunuculuğunda CerModern’de gerçekleştirildi. Seçici kurul üyelerinin yanı sıra yarışmaya katılan ve ödül kazanan film ekipleri, beyazperdenin tanınmış simaları ve akademisyenlerin katıldığı gecede 19 dalda ödül verildi.

Ulusal Uzun Film Yarışması’nda ‘En İyi Film’ ödülüne Mehmet Ali Konar’ın 90’ların politik atmosferinde annesinin ölümünün ardından içine kapanan bir çocuğun hikâyesini anlattığı ‘Renksiz Rüya’ filmi layık görüldü. Banu Sıvacı’nın Adana’nın bir kenar mahallesinde, ağabeyi ve ablasıyla birlikte yaşayan Yusuf’un hikâyesini anlattığı ‘Güvercin’ filmi ise Mahmut Tali Öngören ‘En İyi İlk Film’ ödülünü kazandı.

‘En İyi Yönetmen’ ödülü, bu yıl Sundance Film Festivali’nde ‘Büyük Jüri’ ödülünü alan ‘Kelebekler’ filminin yönetmeni Tolga Karaçelik’in oldu.

Ödül alanlar

En İyi Film: Renksiz Rüya

Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film: Güvercin

En İyi Yönetmen: Tolga Karaçelik / Kelebekler

En İyi Kadın Oyuncu: Tuğçe Altuğ / Kelebekler

En İyi Erkek Oyuncu: Kemal Burak Alper / Güvercin

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Gülçin Kültür Şahin / Kelebekler

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Bilal Bulut / Renksiz Rüya

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü: Mehmet Ali Konar / Renksiz Rüya

SİYAD En İyi Film Ödülü: Renksiz Rüya – Mehmet Ali Konar

Yorum yapın