Anadolu Ajansı da Telefon Kütüphanesi’nde

Mayıs 11, 2017

Anadolu Ajansı da Telefon Kütüphanesi’nde

1494398434_Telefon_K__t__phanesi_1Türk Telekom, Anadolu Ajansı (AA) işbirliği ile Telefon Kütüphanesi’ne Anadolu Ajansı tarafından servis edilen gündem haberlerini de ekledi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası gündemine paralel olarak hizmete sunulan bu yeni kategori ile Telefon Kütüphanesi, görme engellilere Türkiye ve dünya gündemini anlık olarak takip etme imkanı sunuyor.

AA haber servisinin yanı sıra Telefon Kütüphanesi’nde; kitaplar, sesli betimlemeli filmler, deneme sınavları ve dünyaca ünlü ressamların sesli betimlemeli tabloları başta olmak üzere 50 farklı kategori yer alıyor.

En çok İstanbul, İzmir ve Erzurum aradı

Türk Telekom’un Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliği ile yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi, bugüne kadar 230 binden fazla aranarak yaklaşık 4,6 milyon dakika dinlendi; mobil uygulaması ise 4 ayda 12 bin kez indirildi.

Sırasıyla en çok İstanbul, İzmir ve Erzurum’dan aranan Telefon Kütüphanesi’nde tüm zamanların en çok dinlenen içeriği ise James Rollins’in ‘Kum Fırtınası’ romanı oldu. Cihangir Akşit’in, Miralay Reşat Bey’in askerlik yaşamını anlattığı tarihsel romanı ‘Çiğiltepe’ ile dünyaca ünlü İngiliz dedektif Sherlock Holmes’un yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle’un ‘Kayıp Dünya’sı ise en çok ilgi gören diğer içerikler arasında yer aldı.

Telefon Kütüphanesi, bilgiye erişimde fırsat eşitliği sunma prensibinden hareketle görme engelli kullanıcılara sabit telefonlardan 0800 219 91 91 numaralı hat üzerinden veya IOS ve Android platformlardan indirilerek ücretsiz sunulan sesli içerik hizmetidir. Bu servisten yararlanabilmek için, görme engelli kullanıcıların engelli belgeleri ile birlikte GETEM’den şifre almaları gerekiyor.

edebiyathaber.net (11 Mayıs 2017)

Yorum yapın