Altyazı’nın yeni sayısı çıktı

Ocak 8, 2020

Altyazı’nın yeni sayısı çıktı

Altyazı Sinema Dergisi 2020 yılına 193. sayısıyla merhaba diyor.

Derginin Ocak-Şubat sayısının kapağını Martin Scorsese’nin başyapıtı Taksi Şoförü’nden (Taxi Driver, 1976) bir kare süslüyor. Usta yönetmenin sinemasına dair kapsamlı bir dosyanın yer aldığı derginin ücretsiz eki ‘Altyazı Fasikül: Özgür Sinema’ da Türkiye’deki sanatsal ifade özgürlüğünün nabzını tutmaya devam ediyor.

KAPAK KONUSU: MARTIN SCORSESE

Altyazı Sinema Dergisi 2020’li yıllara başlarken, geçen senenin en çok ses getiren filmlerinden The Irishman’a imza atan Martin Scorsese’ye dair geniş bir dosya sunuyor. Kutlukhan Kutlu, Ali Deniz Şensöz, Aslı Ildır ve Ali Ercivan imzalı inceleme yazıları yönetmenin elli yılı aşan kariyeri boyunca ortaya koyduğu sayısız klasiğe, tekrar tekrar geri döndüğü şiddet, inanç, kefaret gibi temalara, hiç bitmeyen biçimsel arayışlarına odaklanarak bütünlüklü bir yönetmen portresi ortaya çıkarıyor.

ALTYAZI FASİKÜL

Sinemada ifade özgürlüğü alanının genişlemesine katkı sağlamayı amaçlayan Altyazı Fasikül: Özgür Sinema’nın dördüncü sayısı, Altyazı Sinema Dergisi’nin Ocak-Şubat sayısı ile birlikte bayilerde.

Fasikül’de bu ay
Ses: Fatih Pınar
Seyir: Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü
Dünya: Ağaçlardan Bahsetmek
Serbest Kürsü: Kutbettin Cebe

edebiyathaber.net (8 Ocak 2020)

Yorum yapın