Altyazı, Angelopoulos’u anıyor

Mart 3, 2012

Altyazı, Angelopoulos’u anıyor

Altyazı Aylık Sinema Dergisi, Ocak ayında hayatını kaybeden Theo Angelopoulos’u kapsamlı bir dosyayla anıyor. Ardında Kumpanya’dan Puslu Manzaralar’a, Leyleğin Geciken Adımı’ndan Ulis’in Bakışı’na sayısız başyapıt bırakan büyük ustanın Avrupa ve Yunanistan tarihi içinde dolaşan sinemasının, göçler, kayıplar, arayışlar ve hayal kırıklıklarıyla dolu puslu atlası inceleniyor.

Son filminde Clint Eastwood, ABD’nin 20. yüzyıl boyunca uyguladığı katı güvenlik politikalarının ve benimsediği antikomünist ideolojinin arkasındaki bir numaralı adam olan J. Edgar Hoover’ın ruhsal çözümlemesine girişiyor.

FİLMMOR 10 YAŞINDA 
Filmmor Kadın Filmleri Festivali 10. yaşını özel bir programla ve sayısız konukla kutluyor. Feminist sinema klasiklerinden oluşan geniş programa yakından bakıyor ve festival direktörü Melek Özman’dan Filmmor’un tarihini ve misyonunu dinliyoruz.

FESTİVAL RAPORU 
Altyazı ekibinin geçtiğimiz ay Berlin ve Rotterdam gibi en prestijli film festivallerinde yakaladığı yapımlar da, önümüzdeki günlerde Ankara ve İstanbul film festivalleri kapsamında izlenebilecek kaçırılmaması gereken filmler de derginin ‘festivallerden’ bölümünde.

ALTYAZI’da ayrıca 
Raşit Çelikezer Sundance’te ödül kazanan filmi Can’ı anlatıyor, Ölüm Denizi (The Yellow Sea): Temposunu hiç yitirmeyen bir Kore aksiyonu, Andrew Haigh: İngiliz yönetmen festivallerin gözdesi Haftasonu’nu anlatıyor, Dizi Film Kuşağı’nda bu ay: J.J. Abrams dizileri Fringe ve Alcatraz Devre Dışı’nda bu ay: Michael Snow – Sonsuzluk, Şimdi ve Burada ile eleştiriler yer alıyor.

Kaynak: ntvmsnbc.com (3 Mart 2012)

Yorum yapın