altKitap 2016 Öykü Ödülü için başvurular başladı

Şubat 1, 2016

altKitap 2016 Öykü Ödülü için başvurular başladı

altkitap2016_duyuru_1Elektronik-kitap yayınevi altKitap tarafından 2006 yılından beri verilmekte olan Öykü Ödülü’nün 2016 yılı başvuruları başladı.

Bu seneki seçici kurul Ümit Aykut Aktaş, Sanem Bozkurt, Özge Calafato, Hande Ortaç, Aylin Sökmen, Engin Türkgeldi ve geçen yılın birincisi Mevsim Yenice’den oluşacak.

Katılım Koşulları

1. Katılım herkese açıktır. Konu sınırlaması yoktur.

2. Sadece öykübaşvuruları kabul edilmektedir. Roman, deneme, şiir, vb. türlerde yapılan başvurular değerlendirme dışı bırakılacaktır.
3. altKitap 2016 Öykü Ödülü’ne bir öykü ile başvurulur. Bir kişi birden fazla öykü ile başvuruda bulunamaz.
4. Öykü en fazla 2.016 sözcükten oluşmalıdır. Bu sınırlamaya uymayan öyküler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
5. Daha önce basılı veya sanal herhangi bir ortamda yayımlanmış ve/veya ödül almış öyküler kabul edilmeyecektir.
6. Başvuruda bulunmak isteyenlerin öykülerini bir yazı programı dosyası (word, 12 punto, Arial) olarak elektronik yolla ulaştırmaları gerekmektedir (e-posta içeriğine kopyalanmış öyküler kesinlikle kabul edilmeyecektir).
7. Ad, soyad ve kullanımda olan bir e-posta adresi bilgilerini başvuru e-postası içinde belirtilmelidir. Bu bilgileri bildirmeyen katılımcıların öyküleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
8. altKitap 2016 Öykü Ödülü’ne katılan öyküler seçici kurula yazar kimlikleri gizli olarak sunulmaktadır. Bu nedenle öykünün yer aldığı dosyada yazarın kimliğine dair bir bilginin yer almamasına dikkat edilmelidir.
9. Başvurular [email protected] adresine yapılacaktır.

Dereceye giren ve yayımlanmaya değer görülen öyküler altKitap tarafından bir e-kitap olarak yayımlanacak. Bu kitabın dışında kalan öyküler ise iade edilmeyecek ancak başka herhangi bir yerde de kullanılmayacak. Metinlerin en geç 1 Mart 2016 gece yarısına kadar [email protected] adresine ulaştırılması gerekmekte.

altKitap 2016 Öykü Ödülü’nün sonuçları 15 Nisan 2016 tarihinden sonra www.altkitap.net sitesinde açıklanacak, altKitap‘ın belirlediği tarih ve yerde düzenlenecek ödül töreniyle dereceye girenler ödüllerini alacaklar.

Yarışmayı daha önce kazanan öyküler ve oluşturulan öykü seçkileri:

Trilobis – altKitap 2006 öykü seçkisi

Bitmeyen – altKitap 2007 öykü seçkisi

Kankurutan – altkitap 2008 Öykü Seçkisi

Sığınak – altKitap 2009 Öykü Seçkisi

Veda – altKitap 2010 Öykü Seçkisi

Farkındalık – altKitap 2013 Öykü Seçkisi

Junkie Fix – altKitap 2015 Öykü Seçkisi

Açık Artırma – altKitap 2016 Öykü Seçkisi 

edebiyathaber.net (1 Şubat 2016)

Yorum yapın