altKitap 2015 Öykü Ödülü başvuruları başladı!

Ocak 16, 2015

altKitap 2015 Öykü Ödülü başvuruları başladı!

altkitapElektronik-kitap yayınevi altKitap tarafından 2006 yılından beri verilen Öykü Ödülü’nün 2015 başvuruları başlıyor.

Yarışmanın sonunda ilk 3’e giren metinlerle birlikte, seçici kurulun katılımcılar arasından belirlediği ve okunmaya değer bulunan tüm metinlerin de yer aldığı, o yıla ait elektronik kitap formatında bir öykü seçkisi oluşturuluyor. Şimdiye kadar yapılan yarışmalarda dereceye girmiş onlarca yeni yazarın kitabı matbu ya da elektronik olarak yayımlanmış, bu yazarlara bir motivasyon kaynağı, bir görünürlük sağlanması amaçlanmıştı.

Geçtiğimiz yıl dereceye giren yazarlar sırasıyla Vodafone Smart Tab II tablet, Neta Technologies uydu seti, ve Mini Fuar Edebiyat Oteli’nde konaklama ile ödüllendirilmiş, ayrıca Mixer’den hediye çekleri armağan edilmişti. Seçkiye girmeye hak kazanan tüm yazarlarımız için Cezayir Lounge’da bir ödül gecesi organize edilmişti.

Bu seneki seçici kurul Ümit Aykut Aktaş, Sanem Bozkurt, Özge Calafato, Hande Ortaç, Aylin Sökmen, Engin Türkgeldi ve geçen yılın birincisi Orçun Ünal’dan oluşacak.

Katılım koşulları

1. Katılım herkese açıktır. Konu sınırlaması yoktur.
2. altKitap 2015 Öykü Ödülü’ne bir öykü ile başvurulur. Bir kişi birden fazla öykü ile başvuruda bulunamaz.
3. Öykü en fazla 2.015 sözcükten oluşmalıdır. Bu sınırlamaya uymayan öyküler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
4. Daha önce herhangi bir ortamda yayımlanmış ve/veya ödül almış öyküler kabul edilmeyecektir.
5. Başvuruda bulunmak isteyenlerin öykülerini bir yazı programı dosyası (word, 12 punto, Arial) olarak elektronik yolla ulaştırmaları gerekmektedir (e-posta içeriğine kopyalanmış öyküler kesinlikle kabul edilmeyecektir).
6. Ad, soyad, özgeçmiş, açık adres, telefon numarası, kullanımda olan bir e-posta adresi bilgileri öykünün yer aldığı dosyadan farklı bir dosyaya kaydedilmeli ya da e-posta içinde belirtilmelidir. Bu bilgileri bildirmeyen katılımcıların öyküleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
7. altKitap 2015 Öykü Ödülü’ne katılan öyküler seçici kurula yazar kimlikleri gizli olarak sunulmaktadır. Bu nedenle öykünün yer aldığı dosyada yazarın kimliğine dair bir bilginin yer almamasına dikkat edilmelidir.
8. Başvurular [email protected] adresine yapılacaktır.

Dereceye giren ve yayımlanmaya değer görülen öyküler altKitap tarafından bir e-kitap olarak yayımlanacak. Bu kitabın dışında kalan öyküler ise iade edilmeyecek ancak başka herhangi bir yerde de kullanılmayacaktır. Metinlerin en geç 1 Mart 2015 gece yarısına kadar [email protected] adresine ulaştırılması gerekmekte.

altKitap 2015 Öykü Ödülü’nün sonuçları 15 Nisan 2015 tarihinden sonra www.altkitap.net sitesinde açıklanacak, altKitap‘ın belirlediği tarih ve yerde düzenlenecek ödül töreniyle dereceye girenler ödüllerini alacaklar.

edebiyathaber.net (16 Ocak 2015)

Yorum yapın