“altKitap 2013 Öykü Ödülü” sonuçlandı

Mayıs 27, 2013

“altKitap 2013 Öykü Ödülü” sonuçlandı

Türkiye’nin ilk elektronik kitap yayınevi olan altKitap Ücretsiz e-kitap Yayınevi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen altKitap 2013 Öykü Ödülleri 23 Mayıs Perşembe akşamı Tophane’de bulunan çağdaş sanat mekanı MIXER‘de yapılan törenle sahiplerine ulaştı.

Vodafone Türkiye’nin katkılarıyla altKitap’ın 2013 yılı birincisi olan Sanem Bozkurt’a ödül olarak Vodafone Smart Tab II takdim edildi.

Dereceye giren öyküler, Özge Calafato, Hande Ortaç, Aylin Sökmen ve Engin Türkgeldi‘den oluşan Ön Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirildi; bu değerlendirme sonucundaki nihai sıralama Hakan Bıçakcı, Hakan Günday, Ece Temelkuran, Aslı Tohumcu ve Cem Uçan‘dan oluşan Seçici Kurul tarafından belirlendi.

Dereceye giren ve yayımlanmaya değer görülen öyküler altKitap tarafından bir e-kitap olarak önümüzdeki günlerde yayımlanacak.

Dereceye giren öyküler:

            Birincilik Ödülü: “Farkındalık” – Sanem Bozkurt

            İkincilik Ödülü: “Bünyamin’in Düşüşü” – Gökhan Sarı

            Üçüncülük Ödülü: “Pis Adam” – Özcan Yılmaz

altKitap hakkında:

altKitap, 2000 yılından beri internet üzerinden ücretsiz olarak elektronik kitap yayımlamakta olan Türkiye’nin ilk çevrimiçi yayınevidir. Ocak 2013 tarihinden itibaren yeni site tasarımı ile www.altKitap.net adresinden yayın yapacak olan altKitap’a, altKitap.com adresinden de ulaşılabilmektedir. AltKitap, kurulduğu günden bu yana, kaliteli edebi ve düşünsel içeriğin internet üzerinden özgürce ve ücretsiz olarak yayılmasını sağlamayı hedeflemektedir. Ocak 2013 itibarı ile yeni yayın kurulunu Özge Calafato, Hande Ortaç, Aylin Sökmen, Engin Türkgeldi’nin oluşturduğu altKitap’ın tasarım ve uygulaması Su Başbuğu’ya aittir. Aynı ekip, internet üzerinden yayın yapan kültür ve edebiyat dergisi www.altzine.net‘in de yayın kurulu görevini üstlenmektedir. altKitap, Murat Gülsoy, Yekta Kopan, Adnan Kurt, Cem Uçan, Sercan Şengün ve Onur Yıldırım’ın katkılarıyla kurulmuş ve bugüne kadar yayına devam etmiştir.

altKitap, gelişen teknolojik imkanları sadece yazar ile okurun buluşmasını kolaylaştıran bir araç olarak değil, aynı zamanda alışılmışın dışında yazın ve ifade tarzlarına olanak sağlayan bir güç olarak görmektedir. Güncel elektronik cihazlara uygun formatlarda sunduğu e-kitap’larla özgür, yenilikçi yayın politikasına ücretsiz olarak devam etmektedir.

edebiyathaber.net (27 Mayıs 2013)

Yorum yapın