altKitap 2013 Öykü Ödülü başvuruları başladı

Ocak 28, 2013

altKitap 2013 Öykü Ödülü başvuruları başladı

altKitap, 2000 yılından beri internet üzerinden ücretsiz olarak elektronik kitap yayımlamakta olan Türkiye’nin ilk çevrimiçi yayınevidir. AltKitap, kurulduğu günden bu yana, kaliteli edebi ve düşünsel içeriğin internet üzerinden özgürce ve ücretsiz olarak yayılmasını sağlamayı hedeflemektedir. Güncel elektronik cihazlara uygun formatlarda sunduğu e-kitaplarla bu yayın politikasına ücretsiz olarak devam etmektedir.

altKitap, 2006 yılından beri verilmekte olan altKitap Öykü Ödülü’nü bu sene tekrar başlatıyor. Bu yarışma ile yazarlara bir motivasyon kaynağı olmak ve onlara görünürlük sağlamak amaçlanmaktadır. Şimdiye kadar yapılan yarışmalarda dereceye girmiş onlarca yeni yazarın kitapları matbu ya da elektronik olarak yayımlanmıştır.

Öykü Ödülü’ne son katılım tarihi 10 Mart 2013’tür. Öyküler, Özge Calafato, Hande Ortaç, Aylin Sökmen ve Engin Türkgeldi’den oluşan Ön Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek; bu değerlendirme sonucundaki nihai sıralama Hakan Bıçakcı, Hakan Günday, Aslı Tohumcu ve Cem Uçan’dan oluşan Seçici Kurul tarafından yapılacaktır.

altKitap Öykü Ödülü’nün sonuçları 2 Mayıs 2013 tarihinde altkitap.net sitesinde açıklanacak, altKitap’ın belirlediği tarih ve yerde düzenlenecek ödül töreniyle dereceye girenler ödüllerini alacaklardır. Yarışma sonunda kazanan ilk 3 metinle birlikte katılımcılar arasından belirlenen ve okunmaya değer bulunan tüm metinlerin de yer aldığı, o yıla ait elektronik kitap formatında bir öykü seçkisi oluşturulmaktadır.

Yarışmaya katılım koşulları ve detaylı bilgiye altkitap.net’ten  ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (28 Ocak 2013)

Yorum yapın