Alper Akal’a 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Şubat 5, 2020

Alper Akal’a 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Hazırlayan: Mehmet Özçataloğlu

1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz?

Merhaba. Çocuklar için yazmak hep aklımda idi. Üniversite yıllarında yazdığım bir roman vardı fakat gençliğin verdiği vurdumduymazlık ile hepsini çöpe atmıştım. Sonrasında hep hayatımın önemli bir parçası olan sporla genel kültürü (özellikle tarihi) birleştirerek eğlenceli bir roman fikri doğdu kafamda. Kısa bir süre sonra da bu fikri kâğıda dökerek ilk çocuk romanım Spor Gezginlerini yazdım.

2. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı?

Aklımda kalan en önemli çocuk romanı Küçük Prens’ti. Bende çok önemli izler bırakmıştı. Öyle ki şu an 15-16 tane Küçük Prens’im bulunuyor. Farklı ülkelerden edindiğim bir koleksiyondu bu. En sevdiğim sözü ise “Gözler gerçeği göremez ki, yüreğiyle bakmalı insan” olmuştur.

3. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu?

Keşke ben yazsaydım dediğim bir kitap yok fakat çocukluğumda Yüzüklerin Efendisi serisi yazarı Tolkien’e hayranlık duyardım. Nasıl yazdı diye merak ederdim. Belki bu seriyi yazmış olmak isteyebilirdim, zira vizyonda da çok ses getirmişti.

4. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz?

Son okuduğum çocuk kitabı ikinci kitabımdı. Baskıya gitmeden önce son kez üzerinden geçtim geçen hafta ve baskıya girdi. “Spor Gezginleri-Kayıp Zar” serinin ikinci kitabıydı. Son okuma üzerine içime de sindi. Eğlenceli bir macera kitabı. 9-12 yaş arası tüm gençlere öneririm.

edebiyathaber.net (5 Şubat 2020)

Yorum yapın