Alexander McCall Smith’ten çocuklara: “Aslan Terbiyecisi Fredi Mole”

Ağustos 14, 2018

Alexander McCall Smith’ten çocuklara: “Aslan Terbiyecisi Fredi Mole”

Alexander McCall Smith’in yazdığı Aslan Terbiyecisi Fredi Mole, Berrak İdiman çevirisiyle 8 ve üstü yaş gurubu için hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Edebiyata sağladığı katkılardan dolayı 2006 yılında İngiliz Şövalyelik Nişanı verilen Alexander McCall Smith’in yazdığı Aslan Terbiyecisi Fredi Mole, sirklerde aslanların olduğu zamanlarda geçen bir hikâye… Çizimlerini Kate Hindley’in yaptığı kitap, 17 Ağustos’ta raflarda.

Alexander McCall Smith’in Kas Makinesi, Muz Makinesi ve Şaka Makinesi kitaplarını geçen yıl yayımlayan hep kitap, yazarın bir hikâyesini daha çocuklarla buluşturuyor.

Fredi Mole, herkesin sevdiği, iyi kalpli bir çocuk. Çok da çalışkan. Ailesine destek olmak için yaz tatillerinde babasına yardım ediyor. Arkadaşları da onu sık sık bir yerlere davet ediyor. Günlerden bir gün bir arkadaşı Fredi’ye, “Sirke gitmek ister misin?” diye sorunca Fredi’nin tüm hayatı değişiyor.

Şimdi gelelim sirklerdeki aslanlara… Günümüzde sirke gidersen aslan görmeyeceksin. Yani etrafta tek bir aslan bile yoksa hayal kırıklığına uğrama. Ama bu hikâyenin sirklerde aslanların olduğu zamanlarda geçtiğini unutma. Tabii bu o kadar da uzun zaman önce değildi.

ALEXANDER McCALL SMITH HAKKINDA

İskoçyalı Alexander McCall Smith, yazarlığa başlamadan önce tıp hukuku profesörü olarak üniversitelerde çalıştı. Akademik yayınları ile birlikte çok sayıda polisiye ve çocuk kitapları olan yazar, uluslararası üne Bir Numaralı Kadınlar Dedektiflik Bürosu dizisiyle kavuştu. 2004 yılında İngiltere’de üç farklı kurum tarafından verilen Yılın Yazarı Ödülü’nün sahibi oldu. (British Book Awards, Booksellers’ Association, Waterstone’s) Alexander McCall Smith’e edebiyata sağladığı katkılarından dolayı 2006 yılında İngiliz Şövalyelik Nişanı verildi.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (14 Ağustos 2018)

Yorum yapın