“Aksi Dergi”den iddialı bir başlangıç

Ağustos 25, 2017

“Aksi Dergi”den iddialı bir başlangıç

Aksi Dergi, yayıncılığa genç ve dinamik bir soluk getirmek amacıyla Eylül 2017’de raflardaki yerini alıyor.

Dünyayı müzikle değiştirmeye çalışan asi ve devrimci bir rap ikonunu, Tupac Shakur’u kapağına taşıyan Aksi Dergi, ilk sayısında Ahmet Ümit’in henüz yayınlanmamış romanından can alıcı bir bölümü okurlarına sunuyor.

Anadolu’nun engin korku kültüründen 90’lı yılların asla dinlenmemesi gerek şarkılarına, Yeşilçam’ın perde arkasından günümüzün sevilen dizisi Rick and Morty’e, Edgar Allan Poe’nun çizgi öyküsünden Attila İlhan’la karşılaşınca heyecandan garsona süt sipariş eden dönemin genç şairinin anılarına kadar, geniş ve bir o kadar da eğlenceli bir içerikle yayın hayatına başlayan Aksi Dergi’nin kadrosu da oldukça zengin. Birsen Tezer, Cezmi Ersöz, Ayhan Bozkurt, Çağlan Tekil, Altay Öktem, Batuhan Dedde, Üstüngel Arı, Onur Akyıl, kadri karahan, Ceza, Uğur Biryol, Birol Tezcan, Gonca Özmen, Zeynep Kaçar, Deniz Celiloğlu, Özgür Akkaya, Pelin Batu, Uğur Yücel Aksi Dergi’de imzası olan isimlerden sadece birkaçı…

Yaşar Kemal’in romancılığı ve röportaj yazarlığını Adalet Çavdar ve Melike Belkıs Aydın enine boyuna inceliyor Aksi Dergi’de. “İnsan kendinden korkan tek canlı” diyen Mine Söğüt, Deniz Durukan’ın sorularını cesurca yanıtlıyor.

Kapak çizimini Tugay Doğrayıcı’nın yaptığı Aksi Dergi’yi, Uğur Günel, Beklan Murat, Melodi Edremit, Onur Karagöz ve Samabada da çizgileri ve karikatürleriyle zenginleştiriyor.

edebiyathaber.net (25 Ağustos 2017)

Yorum yapın