“Aklın Çocuk Hali: Zihin Gelişimi Araştırmaları” yayımlandı

Haziran 2, 2016

“Aklın Çocuk Hali: Zihin Gelişimi Araştırmaları” yayımlandı

AklinCocukHali_CoverAklın Çocuk Hali: Zihin Gelişimi Araştırmaları adlı derleme, Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) Psikoloji, Gelişim Psikolojisi ve Bilişsel Gelişim kategorisinden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kitap, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin Psikoloji Programı’nda görev yapan Yrd. Doç. Çağla Aydın, Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Tilbe Göksun ve Prof. Aylin C. Küntay, Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Deniz Tahiroğlu tarafından derlendi.

İnsan zihniyle davranışları arasında nasıl bir ilişki vardır? Bu ilişki yaşa bağlı olarak nasıl değişir? Bir çocuğun aklından hangi yaşta ne beklenebilir? Aklın Çocuk Hali bu sorulara cevap vererek hem alanda çalışan akademisyen ve öğrencilerin, hem bu konularla ilgili politikalar üreten profesyonellerin, hem de anne babaların kafalarını kurcalayan sorulara ışık tutuyor.

Aklın Çocuk Hali, kuramsal yaklaşımlardan pratik uygulamalara uzanan bir yelpazede, merkeze güncel araştırma bulgularını koyarak bebeklerin ve çocukların düşünce dünyalarına ışık tutmayı amaçlıyor. Dil gelişimi gibi uzun yıllardır merak konusu olmuş araştırma alanlarından, müzik gelişimi, sosyal biliş ve normların algılanması gibi daha yeni incelenen alanlara uzanan kitap jest kullanımı, taklit, bellek, zihin temsilleri ve hayal gücü gibi zihinsel gelişim kapsamına giren konuları sadece tipik değil, tipik olmayan gelişim hikâyeleri üzerinden de ele alıyor.

Aklın Çocuk Hali, zihin gelişimi araştırmalarındaki son gelişmeleri kapsamlı bir biçimde sunmanın yanı sıra, Türkçede bu konuyla ilgili yerli bulguların tartışıldığı ve kültürler arası karşılaştırmaların yapıldığı ilk rehber kitap olma özelliğini de taşıyor.

edebiyathaber.net (2 Haziran 2016)

Yorum yapın