“Akbaba Okula Gidiyor”: Akbaba, “okul nedir” diye merak ediyor

Aralık 22, 2012

“Akbaba Okula Gidiyor”: Akbaba, “okul nedir” diye merak ediyor

Okul nedir? Akbaba, okulun ne olduğunu bilmiyor ama öğrenmeyi çok istiyor. Kalem, kitap, kâğıt ve sırt çantasıyla yapılan bir şey olduğunu tahmin ediyor ama…

“Çocuklar her sabah, sırtlarında çantaları, ağacın altından geçiyor ve okula giriyorlardı. Her sabah Akbaba merakla onlara bakıyordu. Ama son çocuk içeri girer girmez okulun kapısı her zaman kapanıyordu. Ya sonra? Çocuklar ne yapıyordu? Okulda neler oluyordu? Akbaba’nın tüyleri yolunmuş kafası, binlerce soruyla dolmaya başlamıştı. Sonunda güzel bir gün, zil çaldıktan ve çocuklar içeri girdikten sonra Akbaba cesaretini topladı. Gagasıyla okulun kapısına vurdu.”

Akbaba Okula Gidiyor,  Can Çocuk Yayınları’nın yeni dizisi olan İlk Okuma Kitapları kapsamında yayımlandı. “İlk Okuma Kitapları”; çocukların okuma becerileri geliştirmelerine yardımcı olmak ve onların bağımsız birer okur olmalarını sağlamak için hazırlanan iyi yazılmış, ilgi çekici metinlerden oluşan yepyeni bir dizi.

5 ve üzeri yaş grubuna hitap eden kitabın yazarı Paolo Comantale. Kitabı Tülin Sadıkoğlu çevirmiş, Simone Frasca’da resimlemiş.

edebiyathaber.net (22 Aralık 2012)

Yorum yapın