AK Partililer bu kitapları okuyor

Ağustos 26, 2013

AK Partililer bu kitapları okuyor

Haber Türk’ten Hasan Bozkurt’un haberine göre, partinin Ar-Ge Başkanlığı’na bağlı AK Parti Kütüphanesi her ay en az 3 kitabın 15 ile 50 sayfaya kadar indirilen özetlerini teşkilata yolluyor. Listede İmam Gazali’den Brzezinski’ye kadar 23 farklı yazar var.

Bakanlardan kadın kollarına kadar herkese gönderilen kitap özetlerinin gönderimi bu yılın başında başladı. AK Partililer bugüne kadar 23 kitabı bu yöntemle okudu.

Kitap özeti çıkarıp teşkilatlara gönderme çalışması AK Parti Ar-Ge Başkanlığı’na Süleyman Soylu’nun getirilmesiyle başladı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın partinin kuruluşundan bu yana “Seçmen birikimli siyasetçi ister. Arkadaşlarımız dünyayı, yakın tarihi ve günlük tartışmaları iyi bilmeli” talebinin etkili olduğu kitap özeti hizmeti için geniş bir ekip çalışıyor. AK Parti Kütüphanesi görevlileri, siyaset bilimi ve ilgili konularda, hem klasik hem de popüler güncel yayınların tanıtım ve özetlerini çıkarıyor.

Bazen 15, bazen 50 sayfa tutan özetler elektronik posta yoluyla Genel Merkez, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, MKYK üyeleri, bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri, vekil danışmanları, belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanlarına gönderiliyor.

Her ayın 1-10 ve 20’sine denk gelen günlerde gönderilen özetlerle birlikte her ayın 15’inde o aya ait kütüphane koleksiyonuna uygun güncel 15 kitabın tanıtımı yapılıyor. Meclis’in tatile girmesine rağmen kitap özeti göndermeye ara verilmedi. Vekillerin tatilde de kitap okuması için çalışan Ar-Ge uzmanları, son olarak 12 Ağustos tarihinde Stephen Trombley’in Modern Dünyaya Yön Veren 50 Düşünür adlı kitabının özetini gönderdi.

26 Ağustos 2013

Yorum yapın