Ahval Fanzin 8. sayısıyla veda ediyor

Mayıs 20, 2015

Ahval Fanzin 8. sayısıyla veda ediyor

Ahval Fanzin 8 - Ön KapakAhval Fanzin, yeni çıkan 8. sayısında yayımladığı bildirgeyle yayın hayatına veda ediyor.

Fanzinin son sayısı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Trabzon ve Mersin’de okurlarıyla buluşacak.

Fanzinin veda bildirgesi şöyle:

“Bir sene önce kimsek yine aynı kişileriz; bir sene önce yola nasıl çıktıysak yine aynı vaziyetteyiz; bir sene önce düşüncelerimiz neyse şimdi de aynı düşüncelerdeyiz. Görüşlerimizden, amaçlarımızdan, yaşantılarımızdan bir şey kaybetmedik, yitirmedik, değiştirmedik. Ve gördük ki biz bu yolda yalnız değiliz. Yalnız olmadığımızı görmek, bizi mutlu eden yegâne şeydir.

Ahval yola çıkalı neredeyse bir sene oldu. Bu bir sene içerisinde, yayıncılığın ne kadar zor olduğunu, dergiciliğin, fanzinciliğin ne kadar meşakkatli bir uğraş olduğunu, desteksiz bir şeyler yapmanın güzelliği bir yana, size destek veren insanların günden güne artmasını takip etmenin nasıl bir duygu olduğunu yaşadık, gördük, hissettik. Her yeni sayı öncesi birçok insanla iletişimde olduk, görüş alış verişi yaptık, olabildiğince çok insana nasıl ulaşırız sorusunu konuştuk, çözümler aradık, çözümler bulduk, bazen fanzini basamadığımız zamanlar oldu, bazen gündeme biz yetişemedik, bazen de hayat şartları bizi zorladı… Her şeyiyle dolu dolu bir sene geçirdik ekip olarak anlayacağınız, biz yaptığımız işten, çıkardığımız fanzinlerden gurur duyduk, her yeni sayı öncesi övündük sayıyı tasarladığımızda, bastığımızda, canlı kanlı elimize aldığımızda. Bu öyle bir duygu ki, inanın burada ne kadar yazarsam yazayım, tarif edilebilecek bir şey değil.

Dayatılmış piyasa şartları ve kapitalizmin pompaladığı popüler kültüre bir alternatif olma yoluyla çıktığımız fanzin yolculuğumuzda, artık misyonumuzu tamamladığımızı, daha geniş kitlelere ulaşmanın yollarını, daha fazla insana hitap edip daha fazla insana alternatif bir edebiyat, sanat, politika vb. oluşumu yaratmamız gerektiğini düşünmeye başladık. Hali hazırda bu düşüncemiz yavaş yavaş şekillenmeye başladı ama hâlâ üzerinde çalışmamız gereken birçok şey var. Boş durmuyoruz, çalışıyoruz yani. Ahval Fanzin şimdilik veda ediyor ama yeniden geriye dönmek üzere, farklı bir forma ulaşmış, daha farklı bir fomata bürünüp yoluna devam etmek için bir süreliğine sizlerden izin istiyor.

Ahval yeni şekliyle, farklı tasarımıyla ve her zaman taşıdığı muhalif kimliğini kaybetmeden yeniden sizle olacak. Bu süreç içerisinde bize ulaşabilir, görüş bildirebilir, fikirlenizi bizimle paylaşabilir ve oluşumuzda yer almak istiyorsanız, aramıza katılabilirsiniz.

Her yanı umutsuzluk ve mutsuzlukla bezeli ülkemin güzel insanlarına Ahval adına teşekkür ediyorum. Dört bir yanımız sarılı olsa da umutsuzlukla, pislikle direnin, dayanın. Bu hayat, bu yarın bizimdir. Ahmed Arif’in dediği gibi:

Öyle yıkma kendini,
Öyle mahzun, öyle garip…
Nerede olursan ol,
İçerde, dışarda, derste, sırada,
Yürü üstüne – üstüne,
Tükür yüzüne celladın,
Fırsatçının, fesatçının, hayının…
Dayan kitap ile
Dayan iş ile.
Tırnak ile, diş ile,
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni.”

Ahval Fanzin adına

Caner Almaz”

edebiyathaber.net (20 Mayıs 2015)

Yorum yapın