Ahmet Ümit’e Saygı gecesi

Kasım 21, 2017

Ahmet Ümit’e Saygı gecesi

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği, Faruk Şüyün’ün hazırladığı Ustalara Saygı etkinliklerinin 159’uncusu, 27 Kasım pazartesi akşamı Akatlar Kültür Merkezinde Ahmet Ümit için gerçekleştirilecek.

25 farklı dilde 70 kitabı basılan, dünyanın en önemli polisiye ve suç yazarları arasında gösterilen Ahmet Ümit için yazarlığının 35. yılında düzenlenecek olan saygı gecesine aralarında Adnan Sel, Ayhan Bozkurt, Bülent Sarıyer, Cevdet Mercan, Erol Üyepazarcı, Gül Ümit Durak, Kemal Koçak, Mario Levi, Mehmet Yaşin, Mert Orçun Özyurt, Nermin Mollaoğlu, Rafael Carpintero Ortega, Sevin Okyay ve Turhan Günay’ın da bulunduğu farklı mesleklerden dostları ve aile bireyleri konuşmacı olarak katılacaklar.

Evrim Demirel ve Erdem Erdoğan’ın mini bir resital verecekleri etkinlikte tiyatro sanatçısı Hümay Güldağ, Ahmet Ümit’in eserlerinden bölümler seslendirecek. Ahmet Ümit’e Saygı gecesinde yazarın albümünden görüntülerin yer aldığı bir sinevizyon gösterisi de yapılacak.

Ustalara Saygı Etkinlikleri, Akatlar Kültür Merkezi’nde 18 Aralık Pazartesi akşamı Yalvaç Ural ile devam edecek.

İlki 7 Kasım 2005 tarihinde Melih Cevdet Anday için gerçekleştirilen toplantılar, geride bıraktığı 158 Ustalara Saygı gecesiyle (kısa bir ara dışında) alanının tek ve en uzun soluklu organizasyonu. Kış sezonlarında Akatlar Kültür Merkezi’nde, Fulya Sanat’ta ve Mustafa Kemal Merkezi’nde; yaz aylarındaysa Beşiktaş semtinin sevilen parklarında gerçekleştirilen etkinliklerde bugüne kadar 45 bine yakın izleyici ağırlandı.

Bilgi için:
Faruk Şüyün 0533 468 30 63

edebiyathaber.net (21 Kasım 2017)

Yorum yapın