Ahmet Hamdi Tanpınar Şiir Yarışması başladı

Ocak 31, 2017

Ahmet Hamdi Tanpınar Şiir Yarışması başladı

20170128_140816Osmangazi Belediyesinin düzenlediği Ahmet Hamdi Tanpınar Şiir Yarışması başladı.

Belediyenin açıkladığı katılım koşulları şöyle:

  1. Yarışmanın son başvuru tarihi 7 Nisan 2017, Cuma mesai saati bitimidir. Postadan kaynaklı gecikmeden Belediyemiz sorumlu değildir. Eserler iade edilmeyecektir.
  2. Yarışmaya katılacak eserler daha önce yayımlanmamış olmalıdır. Eserin herhangi bir yayında daha önce yayımlandığının tespit edilmesi halinde ödül iptal edilir.
  3. Yarışmaya yurt içinden veya dışından herkes katılabilir.
  4. Katılım bir(1) eserle sınırlandırılmıştır, sayfa sınırlaması yoktur.
  5. Eserler Türkçe kaleme alınacaktır.
  6. Tema, “Sarışın buğdayı rüyalarımızın” olarak belirlenmiştir.
  7. Her yarışmacı eserini 7 nüsha olarak çoğaltılmış halde ve metni içeren cd’yi aşağıdaki adrese elden veya postayla gönderecektir.(E posta yoluyla gelen eserler değerlendirilmeyecektir.)

Osmangazi Belediyesi / Soğanlı Kültür Merkezi / Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü – Soğanlı Mah. Dr. Sadık Ahmet Cd. No:388, Osmangazi – BURSA

  1. Yarışmacılar gerçek isimleriyle değil rumuzla katılacaklardır. Bu nedenle eserin üzerinde(veya herhangi bir sayfasında) gerçek kimlik bilgileri yer almayacak, bunun yerine rumuz kullanılacaktır. Yarışmacının ad, soyad, telefon(cep, ev, iş), adres ve e-mail bilgilerini içeren bilgiler, kapalı bir zarf içinde, eserle birlikte gönderilecektir.
  2. Eserler; Dr. Abdullah UÇMAN başkanlığındaki; Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Yılmaz DAŞCIOĞLU, Metin ÖNAL MENGÜŞOĞLU, Ali GÜNVAR, İhsan DENİZ ve Ercan YILMAZ’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecektir.
  3. Yarışmada dereceye girenlerden; birinciye 000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL, mansiyon kazanan yarışmacılara ise 2.500’er TL ödül verilecektir.(Toplam 2 mansiyon)
  4. Sonuçlar 6 Mayıs 2017 tarihinde açıklanacak, ödüller ise 13 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecektir.
  5. Seçici Kurul’un tespit ettiği eserler, yarışma sonunda Osmangazi Belediyesi tarafından kitaplaştırılacak. Kitapta yer alacak eserler için ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir.
  6. Yarışmaya, Bursa Osmangazi Belediyesi mensupları ile Seçici Kurul üyeleri ve bunların birinci derece yakınları katılamazlar.
  7. H. Tanpınar Edebiyat Yarışması’ndan daha önce ödül alanlar katılamaz.
  8. H. Tanpınar Edebiyat Yarışması, A.H. Tanpınar Sempozyumu v.b. gibi etkinliklerin bir parçası olarak bu yıl ilk kez “Tanpınar Zamanı” adlı bir dergi hazırlanacaktır. Mayıs ayında Sempozyum sırasında da dağıtımı gerçekleştirilecek olan dergi; davetli ve başvurulu yazarların röportaj, makale, araştırma-inceleme, deneme, mektup ve şiir gibi dallarda verecekleri yazılarla hazırlanacaktır:
  • Tanpınar Zamanı, bir edebiyat dergisidir.
  • Tanpınar Zamanı, yılda bir defa yayımlanır.
  • Tanpınar Zamanı’nın içeriği, o yılki Tanpınar yarışmasının içeriğine göre belirlenir.
  • Yayımlanan yazılara telif ücreti ödenir.
  • İletişim: Mehmet UZUN – Tel: 0224 270 70 42 – Mail: [email protected]www.osmangazikultursanat.com.tr

edebiyathaber.net (31 Ocak 2017)

Yorum yapın