Ahmet Büke’den çocuklara: “Neşeli Günler”

Nisan 4, 2019

Ahmet Büke’den çocuklara: “Neşeli Günler”

Ahmet Büke’nin yazdığı, Sedat Girgin’in resimlediği “Neşeli Günler”, 3 ve üzeri yaş grubu için Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Güneş hep gülelim diye doğuyor…

Edebiyatımızın saygın ödüllerinin sahibi Ahmet Büke’den, minik okurları için sevgi ve umut dolu, eğlenceli bir hikâye! Sevilen öykücü, Eyvah Babam Şiir Yazıyor! ve Annemle Uzayda ile başlayan Zeyno Kitapları’na bambaşka bir macera ekliyor. Ekonomik koşullar, işsizlik, taşınma, şehir ve okul değiştirme gibi çocuklarla paylaşılması zor konular, yazarın güçlü öykülemesiyle ve sıcacık ayrıntılarla harmanlanıyor. 2018 Hans Christian Andersen Ödülü adayı başarılı illüstratör Sedat Girgin’in desenleriyle renklenen bu yeni ve neşeli aile öyküsü, yaşamın ve arkadaşlıkların dayanışmayla güçlendiğini de duyumsatıyor.

Zeyno’nun hem annesi hem de babası işsiz kalınca, büyük kentte yaşamak zorlaşır. Eski arkadaş Selçuk Amca, onları sahil kasabasındaki bahçeli evine davet eder. Baba onunla birlikte balıkçılık yapmaya, anne ise internet üzerinden çalışmaya başlar. Zeyno kasaba yaşamına hızla alışır. Yeni okulunda tanıştığı Neşe’yle arkadaşlığı ve kasabadaki keşifleri onu yeni duygularla tanıştıracaktır…

Ahmet Büke: 1970’te Manisa’nın Gördes ilçesinde doğdu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 2008’de Alnı Mavide (2008) kitabıyla Oğuz Atay Öykü Ödülü’nü, 2011’de Kumru’nun Gördüğü (2010) ile Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı. Öykü kitaplarıyla dikkati çeken yazarın ON8 Blog’da tefrika etmeye başladığı öyküleri, Mevzumuz Derin (2013, ON8) adıyla bir ilk romana dönüştü ve Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) 2013 Yılın Gençlik Romanı Ödülü’nü kazandı. Aynı blogda “Sosyal Ayrıntılar Ansiklopedisi” adlı köşesinde her hafta paylaştığı öyküleriyse, Dünya Kitap 2015 Yılın Telif Kitabı Ödülü’ne değer görülen İnsan Kendine de İyi Gelir (2015, ON8) ve daha sonra Gizli Sevenler Cemiyeti (2016, ON8) adlı kitaplarda toplandı. Köprü Kitaplar koleksiyonu için Gökçe’nin Yolu (2018) adlı romanı yazan Büke, Evyah, Babam Şiir Yazıyor! (2017) ve Annemle Uzayda (2017) adlı resimli “Zeyno Kitapları” dizisinde ilk kez çocuklara öyküler anlattı. Yazarın son kitabı, bambaşka bir Zeyno kitabı: Neşeli Günler (2019). Eşi ve kızıyla birlikte İzmir’de yaşıyor.

Sedat Girgin: 1985’te İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Aralarında Yaşar Kemal’in öykülerinin de bulunduğu yüze yakın kitap resimledi. 2010 Art Vespa tasarım yarışmasında birincilik ödülü kazandı; yurtiçinde ve dışında karma sergilere katıldı, atölyeler düzenledi. 2014’te The Guide İstanbul dergisinin kapak çizeri olan sanatçının kitap resimlemeleri, Bratislava İllüstrasyon Bienali’ne ve İzmir Ege Üniversitesi Çocuk Kitabı Ressamları Müzesi’ne seçildi, sergilendi. 2018’de Hans Christian Andersen Ödülü’ne aday gösterilen sanatçı, İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (4 Nisan 2019)

Yorum yapın