Ahlat Ağacı filmi, BluRay olarak çıkıyor

Kasım 19, 2018

Ahlat Ağacı filmi, BluRay olarak çıkıyor

Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali’nde gösterildikten sonra 1 Haziran’da vizyona giren Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı filmi raflara da çıkıyor. Doğan Kitap tarafından yayınlanan Ahlat Ağacı, 6K çekilen filmin kalitesini belli bir çizgide koruyabilmek adına sadece çift katmanlı BluRay disk olarak sınırlı sayıda piyasaya sürülecek. Bu yıl Oscar ödüllerinde ülkemizi temsil edecek olan Ahlat Ağacı’nın BluRay’i, sadece 1.000 adet basıldı ve çok yakında satış sitelerinden ve DVD satılan her yerden temin edilebilecek.

Ceylan’ın senaryosunu Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile birlikte yazdığı ve Kış Uykusu’ndan dört yıl sonra çektiği film, oldum olası edebiyatla ilgili öğretmen adayı Sinan’ın taşralı bir yazar olarak rüştünü ispat etme çabasını anlatıyor. Üniversiteyi bitirdikten sonra doğduğu Anadolu topraklarına dönen Sinan’ın bir yanda babasıyla bir türlü kurmayı başaramadığı ilişkisi, diğer tarafta annesi ve çevresi ile girdiği ruhsal çatışmaları anlatan filmin başrollerini Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar ve Hazar Ergüçlü paylaşıyor.

“Bazıları için taşra, tüm umutların eninde sonunda yalnızlıkla kesiştiği bir sürgün yeridir. Tıpkı babaların ve oğulların kesişen kaderleri gibi, tüm umutların, hayallerin, çaresizlikle kesiştiği hudutsuz bir sürgün yeri…” 

edebiyathaber.net (19 Kasım 2018)

Yorum yapın