Adnan Yücel Şiir ve Öykü Yarışması başvuruları başladı!

Haziran 26, 2014

Adnan Yücel Şiir ve Öykü Yarışması başvuruları başladı!

phoca_thumb_l_3-12Adnan Yücel 3. Edebiyat ve Sanat Festivali Şiir ve Öykü Yarışması başvuruları başladı.

Genel Koşullar:

A- Amaç

Toplumcu şiirimizin önemli şairlerinden Adnan Yücel’in anısını yaşatmak, kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak, genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla, Adnan Yücel 3. Edebiyat ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında edebiyat alanında Şiir ve Öykü Yarışması olarak iki ayrı dalda yarışma düzenleniyor. Yarışmanın amacı; Adnan Yücel şiirini genç kuşaklara tanıtmanın yanı sıra; genç şair ve yazarları yazmaya özendirerek yazınımıza yeni yapıtlar kazandırmak; ödül alan yapıtları yayınlayarak kitlelerle buluşmasını sağlamaktır.
Bu yılki yarışmaların teması, GEZİ, SOKAK, SANAT olarak belirlenmiştir.

B- Katılım Koşulları

1. Yarışma; şiir ve öykü dallarında yapılacaktır.

2. Şiir dalında; şairler en az 5 şiirle; (çıktı olarak posta ile gönderilecekse 5 kopya gönderilecek).

3. Öykü dalında; yazarlar en az 3 öyküyle katılabilirler. (çıktı olarak posta ile gönderilecekse 4 kopya gönderilecek)

4. Yarışmada dereceye giren şiirler ve öyküler bir kitapta toplanıp basılacaktır.

5. Yarışmaya gönderilen yapıtlar, son başvuru tarihine kadar, hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır.

6. Şiir ve öykü dalında; SEÇİCİ KURUL’un derecelendirmeden seçeceği şiir ve öyküler bir arada tek kitap halinde yayınlanacaktır.

7. Yarışmaya gönderilecek yapıtlar; 1 Eylül 2014 tarihi akşamına kadar, dijital ortamda, (word, libre office, pdf, vb)  aşağıdaki e-posta adresine veya çıktı yada CD ile Posta Kutusu’na gönderilmelidir.

Adres: PK 36 Üsküdar-İSTANBUL
Telefon: 0 536 797 42 22  – 0 537 427 97 19 – 0 531 837 12 43
e-posta: [email protected] Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız

Başvuruda bulunanlar, adlarını, adreslerini, kısa özgeçmişlerini ve telefon numaralarını, e-posta adreslerini gönderilen yapıtlarda açıkça belirtmelidirler. Kimliği yazılı olmayan metinler yarışma dışı tutulur.

8. Yarışma, her yıl Adnan Yücel Edebiyat ve Sanat Festivali kapsamında şiir, öykü dallarının yanı sıra; yazının veya sanatın öteki dallarını kapsayacak biçimde dönüşümlü olarak yapılacaktır.

C- Sonuçlar

Seçici Kurul’un değerlendirme sonuçları, 2 Ekim 2014 günü açıklanacaktır. Sonuçlar aynı tarihte www.yapisanatevi.org ve www.ayesf.org adreslerinde duyurulacak; dereceye girenlere ayrıca e-posta veya telefonla bilgi verilecektir.

D- Ödüller

Dereceye giren yarışmacılara plaketin yanı sıra Adnan Yücel kitap seti armağan edilecektir. Şiir ve çocuk öyküsü dalında seçici kurulun uygun gördüğü şiirler ve öyküler; birlikte bir kitapta yayınlanacaktır. Kitapta ürünü olan şair ve yazarlara kitap yayınlanınca 10’ar adet telif olarak verilecektir. Ödül töreni, 4 Ekim 2014 tarihinde düzenlenecek olan Adnan Yücel 3. Edebiyat ve Sanat Festivali etkinlikleri sırasında yapılacaktır.

E- Seçici Kurul

Şiir ve öykü dallarında seçici kurul aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

Şiir dalında
Gülsüm Cengiz
Sennur Sezer
Medine Sivri
Rahmi Emeç

Öykü dalında
Adnan Özyalçıner
Lütfiye Aydın
Gültekin Emre

edebiyathaber.net (26 Haziran 2014)

Yorum yapın