Adnan Gerger’den Adana’nın “Tepebağ”ı

Nisan 2, 2015

Adnan Gerger’den Adana’nın “Tepebağ”ı

tepebagAdana’nın kadim semtlerini tanıtan “Adana Kitaplığı” dizisinin ilki olan “Tepebağ”, Adnan Gerger’in kaleminden Heyamola Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Bir kentin başta insanlarını, sonra tarihini, coğrafyasını, toplumsal hayatını, geçirdiği değişimleri, insan tiplerini, atmosferini, doğal güzelliklerini, unutulan değerlerini, yeme içme kültürünü, gecesini gündüzünü, yazını kışını, folklorunu, eğlence hayatını ve daha bin türlü özelliğini, herkes kendince görür. Bir tarihçi, bir coğrafyacı, bir toplumbilimci, bir turizmci, bir asker, bir eğitimci, bir halkbilimci daha çok kendi bilgi alanıyla sınırlı bir bakışla yaklaşır bütün bunlara.

Bir edebiyatçının, yazarın bakışı ise çok yönlülük taşır. Edebiyatçı çevresine gönül gözüyle de bakar. Kendini değişik insanların yerine koyar, onların yüreğiyle de hissetmeye çalışır, öylece yazar…

Edebiyatçıların kaleminden çıkmış yazılarda okur kendi duygularını da düşünüp söyleyemediklerini de bulabilir.

Adana’nın Semtleri dizisinin yazılmış ve henüz yazılmamış semtleri tamamlandığında, bir bütünlük çerçevesinde, yazarların yaşantıladıkları Adana’yı, okur karşısında bulacak. Bu kitaplar, kendi başlarına özel bir anlam taşıdıkları kadar bütün olarak da geniş bir şehir monografisi ortaya koymuş olacaklar.

edebiyathaber.net (2 Nisan 2015)

Yorum yapın