Adatepe Taşmektep yaz seminer ve atölyeleri

Haziran 17, 2015

Adatepe Taşmektep yaz seminer ve atölyeleri

tasmektep afis2015-3Kaz Dağlarında yer alan Adatepe Köyü’nde, terk edilmiş ilkokul binasında 1999 yılından bu yana düzenlenen Taşmektep seminerlerinin 2015 yaz programı belli oldu.

Taşmektep seminerlerinde, felsefeden tarihe, bilimden sanata, seramik tasarımından köylülerle erişte, ekmek ve peynir yapmaya kadar onlarca farklı alanda, konusunu en iyi bilenlerle yüzlerce katılımcı, seminer ve atölye çalışmaları için bir araya geliyor.

Adatepe Taşmektep bilginin olabilecek en demokratik biçimde değişimi için bir olanak yaratırken yeni deneyimler ve dostluklar için de bir alternatif oluşturmayı hedefliyor.

Aylin Vartanyan, Ebru Gökdağ, Jale Karabekir’in kolaylaştırıcılığında 2 – 5 Temmuz 2015’te Ezilenlerin Tiyatrosu’ndan Ezilenlerin Estetiği’ne başlıklı bir atölye çalışması yapılacak.

Ayrıntılı bilgi için: 0212 245 21 09, e-posta: [email protected], Internet: ezilenlerintiyatrosu.wordpress.com, facebook: Ezilenlerin Tiyatrosu Merkezi Türkiye – CTO Turkey

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği kurucularından Güneşin Aydemir, Bitki Mitleri başlıklı seminerinde 9 – 12 Temmuz 2015’te kutsal metinlerden efsanelere, masallardan mitlere pek çok yerde karşılaştığımız, insanlığın sofrasını renklendiren, esenlik katan bitkilerin hikayelerine düş gibi bir yolculuk yaptıracak.

Dinler Tarihi konusunda Türkiye’nin en yetkin isimlerinden birisi olan Kürşad Demirci 23 – 26 Temmuz 2015’te Mezopotamya uygarlıklarından Sümer, Asur, Babil’de ve Anadolu’da Hititler’de insanlar nelere inandı, hangi mitosları yarattı, inançlarını nasıl sembolleştirdi ve ritüellerini nasıl icra etti sorularının yanıtlarını tartışacak.

Sanatçı ve kitap tasarımcısı Mehmet Ulusel yönetiminde Bir Kitap Nasıl Yapılır? Yazarın Zihninden Matbaaya Giden Uzun Yol Atölyesi 27 – 30 Ağustos 2015 tarihinde.

Senarist ve yönetmen Turgut Yasalar senaryo yazma teknikleri, doğrular yanlışlar, teknikler, faydalı ipuçları ve çarpıcı örneklerle Senaryo Yazımı’nı 6 – 9 Ağustos 2015’te tartışmak üzere Taşmektep’te olacak.

Ortadoğu Tarihi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler uzmanı Murat Dağlı, 13 – 16 Ağustos 2015’te İki Küreselleşme Dalgası İçinde Ortadoğu meselesini anlatacak.

Osmanlı sanatının mimarlıktan resime, minyatürden duvar resimlerine kadar değişik sant dallarını nasıl uyguladığı renkli örnekler ve siyaset, hiyerarşi ve güç dengeleri çerçevesinde ele alınacak Osmanlı’da Mimari, Sanat ve Kültür semineri 13 – 16 Ağustos 2015’te Tarkan Okçuoğlu tarafından verilecek.

Bora Şençalar, 20 – 23 Ağustos 2015’te gittikçe küçülen, neredeyse ceplere ve hatta cep telefonlarına giren video kayıt cihazlarıyla kaydedilen görüntülerin anlamlı bir bütün haline getirilmesi için nasıl kurgulanacağını uygulamalı olarak anlatacak.

Sevinç Altan, Çağla Ormanlar Ok, Güneşin Aydemir ve Zerrin İren Boynudelik’in kolaylaştırıcı olduğu Beden ve Onu Kuşatan Her Şey Hakkında: giysi, moda, ekoloji, sanat atölyesi.

TRT Ankara Radyosu Kanun Sanatçısı Tahir Aydoğdu 3 – 6 Eylül 2015 tarihinde birbiriyle bir bağlantısı yokmuş gibi görünen iki olgu üzerinden, müzik ve fizik tartışması yapacak. Tartışma zamanları dışında Aydoğdu’dan tadına doyulmaz kanun dinletisi atölyenin sürprizi olabilir.

Bu yıl 79. yaşını kutlayacak, şair ve yazar ve daha da önemlisi binlercemizin “muhteşem hocası” Hilmi Yavuz 4 – 6 Eylül 2015’te Edebiyat ve “her şey” üzerine sohbet için dostlarıyla buluşacak.

Türkiye’de fotoğrafın en önemli isimlerinden birisi olan Kamil Fırat, 10 – 13 Eylül 2015’te Fotoğrafın Fenomenolojisi seminerini verecek.

Adatepe Köyü sakinlerinden Mustafa Çakılcıoğlu yönetiminde Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Bayramiç Yeniköy Kazdağları Ekolojik Yaşam ve Tohum Derneği ve Adatepe Köylüleriyile birlikte bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan Kışa Hazırlık atölyesi 17 – 20 Eylül 2015’te. Atölyede Bayramiç’ten gelen organik buğdayla yapılan ekmekler yerel taş fırınlarda pişecek, meşhur Çanakkale tarla domatesinden domates salçası, Adatepeli kadınlarla birlikte biber salçası, erişte ve tarhana yapılıp kış için evlere götürülecek. Köyde yaşayan Burhan (Eltan) şarabın, Mustafa (Çakılcıoğlu) Cuma pazarından alınan taptaze malzemelerle turşunun sırlarını paylaşacak.

Programın ayrıntıları ve iletişim için:

www.tasmektep.com

e posta: [email protected]

Tel: 0286 752 59 99, 0542 488 33 07

edebiyathaber.net (17 Haziran 2015)

Yorum yapın