“Ada Bale Gösterisinde: Kuğu Gölü” çocuklar için yayımlandı

Şubat 4, 2019

“Ada Bale Gösterisinde: Kuğu Gölü” çocuklar için yayımlandı

Tan Sağtürk’ün çocuklar için kurguladığı “Ada Bale Gösterisinde” serisinin yeni müzikli ve sesli kitabı “Kuğu Gölü”, Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Perde Kuğu Gölü için açılıyor

Tan Sağtürk’ün kurgusunu üstlendiği Ada Bale Gösterisinde serisi Fındıkkıran, Uyuyan Güzel ve Don Kişot kitaplarının ardından klasik balenin büyülü eserlerinden Kuğu Gölü ile devam ediyor.

Doğan Egmont tarafından yayınlanan serinin dördüncü kitabında başkahraman Ada artık 6 yaşındadır. Eve gelen Kuğu Gölü gösterisi davetiyesi ile mutluluktan havalara uçan Ada’nın en büyük hayali ise provalara girebilmektir.

Zeynep Özatalay’ın resimlediği, Dr. Benal Tanrısever’in müzik yönetmenliğini üstlendiği müzikli ve sesli kitap Kuğu Gölü, dünyanın en çok sevilen ve en çok sahnelenen bale eseri ile tanışmak için çok iyi bir fırsat.

Tan Sağtürk hakkında

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bale Bölümü’nden mezun oldu. Fransız Genç Balesi, Fransız Devlet Balesi ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde baş dansçı olarak sayısız eserde dans etti ve birçok eserin koreograflığını yaptı. Dansçılığının yanında ülkesinde bale ve dansı tanıtmak, yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında yirmi iki okul açtı.

edebiyathaber.net (4 Şubat 2019)

Yorum yapın