“Açık Radyo Konuşuyor: İlk Yirmi Yıl” kitapçılarda

Aralık 23, 2015

“Açık Radyo Konuşuyor: İlk Yirmi Yıl” kitapçılarda

acik-radyoAçık Radyo’nun 20. yılı vesilesiyle girişilen Açık Radyo Kitaplığının üçüncüsü Açık Radyo Konuşuyor: İlk Yirmi Yıl Encore Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kitap, dinleyici ve programcıları ile sürekli devinen radyonun macerasını yıl yıl ortaya koyuyor. Bu kitapta, olağan insanların elbirliği ile yarattığı ‘müşterek’in olağanüstü ve biraz da masalsı hikâyesinin küçük bir dökümü var.

“Açık Radyo’ya Göre Dünya”

Kitabın radyonun ilk günkü açılış yayınından başlayarak her yılın “Radyo’ya göre” öne çıkan özelliklerini yansıtan yayınlarına, yazılara, etkinliklere yer veren farklı bir döküm çabası olduğunu söyleyebilir, hatta; “Açık Radyo’ya Göre Dünya” da diyebiliriz.

Panoramada gerek radyo, gerekse dünya ve kâinat açısından kilometre taşı sayılabilecek haberler, olgular, analizler, manifestolar, önde gelen düşünür ve sanatçılarla söyleşiler, sokak röportajları, şahane müzisyenlerin konserleri ve daha nicesi var.

Stüdyodan parklara…

Stüdyoların içinden ve dışından, parklardan ve sokaklardan, yerin altından ve uzayın derinliklerinden gelen, geçmişten geleceğe eklemlenen binbir ses, söz, müzik, çizim, filim – artık ne ararsanız!

Film ve kartpostal sürprizi

Çizimlerini Turgut Yüksel’in hazırladığı kitapta, Açık Radyo Kitaplığı’nın tümünde olan QR Kod uygulamasıyla müziklere ve yirminci yıl kitabına özel olarak eklenmiş “On Translation: Açık Radyo” film linkine rastlayacaksınız. Minik bir kartpostal sürprizi de var.

Açık Radyo ikinci yirmi yıla hazır

Hesap verilebilirlik ve tutarlılık açısından bir köprü üzerinden yürüdüğünü ‘kabul eden’ Açık Radyo, ikinci yirmi yıla hazır olduğunu da duyuruyor.

İçindekiler:

Girizgâh, İlk Açık Gazete, Bosna Günlükleri, Üç Anahtar Kelime (Müzik Şenliği), Dokunmatik (Müzik Şenliği II), Deprem, Dinleyici Mektupları, Arif Mardin, Açık Site Manifestosu, Noam Chomsky, Hasan Cemal, Nereye Gidiyoruz, Azimetimiz Neresi? – Ömer Madra, Uri Avnery, Açık Radyo Dinleyicisini Arıyor, Arundhati Roy, Ali Nesin, Richard Falk, George Monbiot, Mariam Said, Elias Khoury, Paul Cooper (Adbusters), 40. Yılında ’68, Amira Hass, Bill McKibben, Antoni Muntadas, Amy Goodman, Mihail Vasiliadis, Giovanni Scognamillo, Joseph Kosuth, James Hansen, Hayko Bağdat, Susan Buck-Morss, Foti Benlisoy, Can Dündar, Daniel Smith, Franco “Bifo” Berardi, Michael Hardt, Harvey Weiss, Chris Hedges, Angela Davis, Naomi Klein, Slavoj Žižek, Gülten Akın, İcmâl.

edebiyathaber.net (23 Aralık 2015)

Yorum yapın