Açık Havada Başka Sinema ile “Attila Marcel” bomontiada’da

Haziran 10, 2016

Açık Havada Başka Sinema ile “Attila Marcel” bomontiada’da

1470641677_attila_marcel_595_2Yaz boyunca bomontiada’da Başka Sinema işbirliği ile ücretsiz gerçekleştirilen “Açık Havada Başka Sinema” film gösterimleri devam ediyor.

Ağustos ayının ikinci gösteriminde Attila Marcel, 10 Ağustos saat 21.30’da (bu akşam) bomontiada avluda. Film, kendini dış dünyadan soyutlayıp tamamen müziğe odaklanan Paul’un hayatını ve komşusu Bayan Proust’la karşılaşmasından sonra yaşadığı şaşırtıcı değişimleri konu alıyor. Çocukluğundan bu yana kendini büyüten iki halasıyla birlikte Paris’te yaşayan Paul artık 30’lu yaşlarındadır ve halalarının da teşvikiyle piyano ve müzik tutkusundan vazgeçmemiştir. Halaları da Paul’un başarılı bir piyano virtüözü olmasını isterler ve genç adamın tüm zamanı halalarıyla birlikte piyano derslerinde geçer. O güne dek ailesinin iki yaşındayken öldüğünü düşünse de sıra dışı Bayan Proust’un kendisi için hazırladığı özel bitki çayını içince, hiçbir şeyin hatırladığı gibi olmadığını fark eder. Çayın ardından hafızasındaki kayıp hatıralar ortaya çıkmaya başlar.

bomontiada Programı

bomontiada’da “yetiştirme” teması etrafında düzenlenen kamuya açık yaz programı, farklı disiplin, platform ve insanları bir araya getirecek. Halihazırda İstanbul’un kültür ortamına katkıda bulunan birey ve ekiplerin iş birliğinde hazırlanan program, çoğulluktan beslenen kentsel kültürün altını çiziyor. Yaz boyu gerçekleştirilecek atölyeler, canlı performanslar, gösterimler ve panayırlar aracılığıyla, bomontiada avlusu şehirlilerin yoğun kullanımına sunulacak.

edebiyathaber.net (10 Ağustos 2016)

Yorum yapın