Açık Akademi Kent Seminerleri sürüyor

Nisan 14, 2017

Açık Akademi Kent Seminerleri sürüyor

acik-akademiKadıköy Belediyesi Akademi’de düzenlenen Açık Akademi Kent Seminerleri 6 Mayıs’a kadar sürecek.

Açık Akademi Kent Seminerleri: İstanbul Nereye? başlıklı seminer programının açılış ve ilk iki hafta oturumları yapıldı.

15 Mart Çarşamba günü ilk oturumları gerçekleşen programın açılış konuşmasını Prof. Dr. Hatice Kurtuluş yaptı. Konuşmasında yerel yönetimlerin akademiyle buluştuğu böylesi etkinliklerin heyecan verici olduğunu vurgulayan Kurtuluş, bu tip etkinliklerin başka yerel yönetimlere de örnek olmasını umduğunu belirtti.

Açık Akademi’nin açılışına katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise Kadıköy Belediyesi Akademi’yi akademisyenlerin, bürokrasinin ve siyasetçilerin bir araya gelerek proje geliştirdiği bir platform olarak düşündüğünü söyledi.

İlginin yoğun olduğu ilk hafta oturumlarında değişen ve dönüşen kentler ve bunların çeşitli etkileri üzerine verimli tartışmalar yürütüldü. 6 farklı başlıktaki 8’er haftalık seminer programının ilk oturumlarında kentsel dönüşüm, sokak hayvanları, dijital teknolojinin kentteki yansımaları, mega projeler, kentleşme ve iklim krizi üzerine sunumlar gerçekleşti. Cumartesi günkü “İstanbul’un Sineması, Sinemanın İstanbul’u” oturumunda ise Ah Güzel İstanbul (1966, Atıf Yılmaz) filminden kesitler izlenerek beyazperdedeki İstanbul temsilleri üzerinde duruldu.

6 başlıkta yürütülen seminerlerin birine ya da birkaçına birden katılmak isteyenler http://kayit.kadikoyakademi.org/ adresini kullanarak seminerlere kayıt yaptırabilir. 8 haftalık seminer programının en az 5 haftasına katılanlara ise program bitiminde katılım belgesi verilecek.

Program hakkında daha detaylı bilgi için>>>

edebiyathaber.net (14 Nisan 2017)

Yorum yapın