Acerakis’ten önyargılara karşı umut dolu bir çağrı: Aris’in Yolculuğu

Temmuz 17, 2020

Acerakis’ten önyargılara karşı umut dolu bir çağrı: Aris’in Yolculuğu

Acerakis’in yazdığı, Ali Doğanlı’nın resimlediği “Aris’in Yolculuğu”, 10 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Aris Dadu gezegeninde yaşıyor. Kış mevsimini ve Mia’yı çok seviyor ama onun en büyük tutkusu Dünya. Dünya’ya bir yolculuk yapıp bu ilginç gezegeni keşfetmek için sabırsızlanıyor. Ama önce aşması gereken engeller var: Babasını ve Bilgeler Meclisi’ni ikna etmeli. Üstelik bu yolculukta onu büyük tehlikeler bekliyor: Korkunç varlıklar, sinsi yaratıklar, kara delikler ve en büyük düşmanı olan ön yargılar… Evet, ön yargılar Aris’in en büyük düşmanı… Ve gitmek istediği yer, Dünya, ön yargılarla dolu bir yer. Ama yine de… “…birazcık umut olması bile, umutsuz olmaktan iyidir!”

Acerakis’in kaleme aldığı Aris’in Yolculuğu down sendromlulara gösterilen önyargılar ve onlara dair yanlış inanışlara karşı yazıldı. Bilim kurgu – macera türündeki kitabın amacı “Down sendromlu çocukların diğer çocuklar ve ailelerinin gözünde “normal”leşmesine katkı sağlayabilmek, farklı çocukların da heyecan verici renkli maceralar yaşayarak kahramanlara dönüşebileceğini gösterebilmek.” Aynı zamanda down sendromlu çocuklara gönüllü destek veren Upsendrom girişiminin de kurucusu Acerakis’in bir seri olarak tasarladığı Aris’in Yolculuğu’nun ilk kitabı görmezden gelinen konularla mücadele ederken bunu çocukların okurken çok eğleneceği bir maceraya dönüştürerek yapıyor.

edebiyathaber.net (17 Temmuz 2020)

Yorum yapın