AB Edebiyat Ödülü’nün Türkiye kazananı Birgül Oğuz!

Ekim 9, 2014

AB Edebiyat Ödülü’nün Türkiye kazananı Birgül Oğuz!

birgul9fb25c02AB Edebiyat Ödülü (EUPL – European Union Prize for Literature) 2014 sonuçları Frankfurt Kitap Fuarı açılışında açıklandı: Türkiye’den “Hah” adlı öykü kitabıyla (Metis 2012) Birgül Oğuz seçildi.

Birgül Oğuz (d.1981) İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat mezunu olduktan sonra Kültür İncelemeleri alanında master yaptı. Halen Boğaziçi Üniversitesi’nde doktora yapıyor. Moda Sahnesi ile Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde Avrupa romanı üzerine ders veriyor.

Türkiye Jürisi şu kişilerden oluşuyor: Tarık Günersel, Metin Celal, Zeynep Oral, Mario Levi, Zeynep Aliye ve ödülü 2011’de kazanan Çiler İlhan. 18 Kasımda Brüksel’de yapılacak olan törene Birgül Oğuz ile birlikte jüriyi temsilen Zeynep Oral katılacak.

Bu yılın kazananları: Ben Blushi (Arnavutluk), Milen Ruskov (Bulgaristan), Jan Němec (Çekya), Makis Tsitas (Yunanistan), Oddn. Eir (İzlanda), Janis Jonevs (Letonya), Armin Öhri (Lichtenstein), Pierre J. Mejlak (Malta), Ognjen Spahić (Karadağ), Marente de Moor (Hollanda), Uglješa Šajtinac (Sırbistan), Birgül Oğuz (Türkiye) ve Evie Wyld (Birleşik Krallık).

edebiyathaber.net (9 Ekim 2014)

Yorum yapın