Yusuf Atılgan’dan kitaplaşmamış metinler: Siz Rahat Yaşayasınız Diye

Nisan 26, 2018

Yusuf Atılgan’dan kitaplaşmamış metinler: Siz Rahat Yaşayasınız Diye

Yusuf Atılgan’ın bugüne kadar hiç yayınlanmamış metinlerinden oluşan ‘Siz Rahat Yaşayasınız Diye’ isimli kitabı geçtiğimiz günlerde Can Yayınları tarafından yayımlandı.  

Tanıtım Bülteninden:

Yusuf Atılgan gibi bir bakıma “saklı” bir yazarın ardında bıraktığı notlar her zaman heyecan vericidir. Atılgan’ın “Eşek Sırtındaki Saksağan” adlı bir roman yazdığı, sonra da o metni yok ettiği biliniyordu. Siz Rahat Yaşayasınız Diye, bu romanın yazarın sandığında bulunan giriş bölümüyle birlikte el yazılarından derlenen notlarını, şiirlerini, dergilerde kalmış kısa öykülerini ve yaptığı çevirilerden örnekleri içeriyor.

“Kafamdaki romanı yazmak için işimden ve oğlumdan vakit ayıramıyorum, ama üzüldüğüm de yok. Bu koşullarda vaktim olsa da istediğim gibi yazacağımı sanmıyorum. Köyde, sessizlikte, üstünde dura dura çalışmaya alışmış biri için İstanbul çok hareketli; ama buna da alışacağımı, bu koşullarda yazacağım zamanın geleceğini sanıyorum. Yazmadığım için ne devleti ne de yayımcıları suçluyorum. Bunda bir suç varsa doğrudan benim suçum bu.” 

Yusuf Atılgan’ın Can Yayınları’ndaki diğer kitapları:

Anayurt Oteli, 2017

Aylak Adam, 2017

Bütün Öyküleri, 2017

Canistan, 2017

Ekmek Elden Süt Memeden, 2017

edebiyathaber.net (26 Nisan 2018)

Yorum yapın