Komplike Dergi artık matbu olarak da yayında

Nisan 23, 2018

Komplike Dergi artık matbu olarak da yayında

Komplike Dergi, artık yalnızca dijital formatta değil, matbu olarak da yayında olacak.

Basın Bülteninden: 

“Bilgileri ayrıştırarak sorunu oluşturan ögeleri göz önüne alma” fikri ile geride bıraktığımızTemmuz ayında dijital yayın formatında yazınsal yolculuğuna başlayan Komplike Dergi, 2018 yılının ikinci çeyreği için planlanan matbu yayın için yaptığı çalışmaları noktaladı.

Sosyal bilimler ve sanat çatısı altında analitik çalışmalar ışığında sonuca varmak için yürütülen sistematik düşünme tarzını savunan; düşünsel alışverişin, bilginin, yorumun gücünü önemseyerek düşünce tarzını öğrenilir kılmayı hedefleyen Komplike Dergi, bu ölçütte aktüel, bilim, ekoloji, felsefe, gezi, kültür, mitoloji, müzik, psikoloji, sağlık sinema, sosyoloji, tarih ve teoloji kategorilerinde yayım yapma serüvenini taçlandırıyor.

Gazeteci yazar Güney Güneyan’ın kuruculuğunu ve genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Komplike Dergi’de, ilk sayı hazırlıklarının sona ermekte olduğu ve derginin kuruluş yıldönümü olan Ağustos ayında yayında olacağı konusunda sosyal medya hesaplarından duyurmuştu. Derginin mutfağında sanat yönetmeni olarak Şengül Altınok, yazı işleri müdürü olarak Devrim Ekinci, editör köşesinde Aysel Ciğerlioğlu, Babür Karbey Vina, Denef Huvaj, Murat Ekşi, Özgün Muti yer alıyor.

“Dosya konusu: Kitle”

Dosya konusu “kitle” olarak belirlenen ilk sayıdayer alan tüm akademisyen, araştırmacı, gazeteci, müzisyen ve yazarlar, tüm okuyucuları benzersiz bir düşünsel yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.Derginin en dikkat çekici yanı ise ilk günden bu güne dek bünyesinde yer alan genç isimlerin yanı sıra birçok yeni isme kucak açıyor olması.

Yer alacak isimlerin bazıları ise daha şimdiden açıklandı; o isimler; Aclan Büyüktürkoğlu, Alper Taş, Anastasija Nunyan, Aslan Şahingöz, Babür Karbey Vina, Berna Balkaya, Burak Bayülgen, Burak Karabey,Candan Badem, Can İnellioglu, Can Kazaz, Diamond Tema, Emre Emrem, Erdem Öztaşa, Erhan İdiz, Fidel Alkoç, Gizem Şimşek, Güney Güneyan, Haktan Asalıoğlu, Halil Emre Kocalar, İhsan Güvercin, İpek Atmaca, Işıl Bayraktar, Josef Kılçıksız, Mehmet Berk Yaltırık, Meltem Arıkan, Melih Tomak, Murat Dural, Nalan Yıldız, Seçkin Sarpkaya, Selin Zeybek, Sevan Nişanyan, Tamer Ertangil, Tevfik Uyar, Timur B. Davletov, Tuğberk Sev, Tuna Tetik,Türkay Ürkmez, Vural Yıldırım, Zeki Seskir ve pek daha fazlası.

edebiyathaber.net (23 Nisan 2018)

Yorum yapın